Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Tipuri de asigurare de viata

Cele mai des solicitate tipuri de asigurari de viata sunt:

  • Asigurarea de viata pe termen limitat
  • Asigurarea de viata pe termen nelimitat
  • Asigurarea mixta de viata

1. Asigurarea de viata pe termen limitat

Se incheie pe un numar prestabiliti de ani. Este cea mai simpla forma de asigurare de viata si totodata cea mai ieftina, acopera doar riscul de deces al asiguratului. In functie de suma asigurata, pe care beneficiarul contractului o va primi in cazul decesului asiguratului si in functie de durata, se va stabili prima de asigurare.

Daca in momentul expirarii contractului asiguratul este in viata, asiguratorul este exonerat de orice plata. Acest tip de asigurare acopera numai riscul de deces, nu ofera posibilitatea capitalizarii si economisirii primelor de asigurare, de aceea este ieftina dar din multe puncte de vedere foarte limitata.

2. Asigurarea de viata pe termen nelimitat

Si in cazul acestui tip de asigurare singurul risc asigurat este cel de deces insa acest risc se acopera pana la o varsta mult mai inaintata a asiguratului (100 de ani) iar primele de asigurare se vor plati pe o perioada mai scurta, pana la varsta de pensionare. Diferenta dintre cele doua tipuri de asigurari este ca in cazul in care asiguratul ajunge la varsta precizata in contract va primi suma asigurata actualizata. Din acest motiv si primele de asigurare sunt mai mari decat in cazul asigurarii pe termen limitat.

3. Asigurarea mixta de viata

Cea mai mare si mai importanta diferenta intre acest tip de asigurare si cele doua prezentate anterior este faptul ca acopera si riscul de supravietuire.
In cazul decesului asiguratului beneficiarul, va primi suma de bani stipulata in contract, iar in cazul in care asiguratul supravietuieste va primi suma asigurata.

In cazul acestui tip de asigurare valoarea primei este influentata de urmatorii factori:
  • durata pe care se incheie contractul, durata care de regula poate fi de 10, 15, 20, 25, 30 de ani, cu conditia ca asiguratul sa nu depaseasca varsta de 75 de ani la expirarea contractului
  • starea de sanatate a asiguratului
  • varsta si sexul asiguratului
  • clauzele suplimentare incluse in contract
Asigurarea mixta de viata permite economisirea, capitalizarea, investirea banilor pe de o parte, iar pe de alta parte asigura viitorul familiei.

Pe langa aceste tipuri sus mentionate aveti posibilitatea sa optati pentru o asigurare de tip student sau de tip zestre.

Primul are menirea de a economisi bani pentru anii de studiu a copiilor . Beneficiarul va primi suma asigurata la inceperea studiilor, pe o perioada de patru - cinci ani, sau la cererea asiguratului integral la inceperea studiilor.

Asigurarea de tip zestre este asemanatoare cu cea tip student, diferenta constand in faptul ca beneficiarul contractului va primi suma asigurata in momentul casatoriei si suma asigurata se plateste integral.

In cazul in care asiguratul decedeaza pe durata perioadei de plata a primelor de asigurare, beneficiarul va primi suma asigurata, iar in cazul in care beneficiarul decedeaza, polita va deveni o asigurare mixta.


  • Pachet asigurare viata si sanatate cu componenta investitionala