Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea de studii
  • Asigurare de viata cu componenta de economisire
  • Plata anilor de studii ai copilului
  • Garantarea sumei asigurate in caz de deces
  • Suma asigurata platita integral sau sub forma de renta
Asigurarea de studii ( tip student) este o polita de economisire pentru perioada de studii a copiilor asiguratului.

Cum numarul locurilor bugetare la facultatile de stat scad pe an ce trece, intr-un ritm in care putem prevede un sistem de invatamant superior in totalitate cu plata, trebuie sa fim precauti si sa economisim din timp pentru studiile copiilor nostrii. Si sa nu uitam ca o facultate buna costa, iar o facultate din strainatate, costa si mai mult.

Polita se incheie pe o perioada prestabilita, asiguratul platind primele de asigurare pana la inceperea studiilor beneficiarului, in limita unei varste prestabilite in contract. Societatea de asigurari va plati suma asigurata integral la inceputul studilor sau sub forma unei rente pe perioada de studii prevazute in contract. De regula, daca se cere suma asigurata la inceputul studiilor, aceasta va fi platita doar in proportie de 90-95% din suma totala a rentelor. In cazul optiunii unei plati sub forma de renta, suma asigurata va fi esalonata in cursul a 4 sau 5 ani, adica durata anilor de studii.

Asiguratorul va plati suma asigurata chiar daca una dintre parti, asiguratul sau beneficiarul politei decedeaza. In cazul decesului asiguratului pe parcursul perioadei de plata a primelor, adica inainte de inceperea studiilor beneficiarului, societatea de asigurari isi asuma obligatia de plata a rentei de studii. In cazul decesului beneficiarului, inainte de perioada de plata a rentelor, polita se va transforma intr-o asigurare mixta de viata pe numele asiguratului, iar in cazul decesului acestuia in timpul platii rentei, suma ramasa va fi transferata asiguratului, ca plata periodica sau ca o suma forfetara.

In cazul in care nu dispunem de banii necesari platii studiilor copilului nostru, mai avem o optiune, contractarea unui credit bancar. Dar creditele bancare au dobanzi mari si se ceri giranti si garantii.

Va las pe voi sa judecati care este optiunea mai buna, un credit in urma careia veti fi indatorati pe o perioada lunga de viata, sau economisirea, pe aceasi perioada de timp, prin achizitionarea unei polite de asigurare de studii care ofera in plus si protectie, prin garantarea sumei asigurate chiar in conditii de deces.