Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea pentru protectia ipotecii
  • Asigurare pentru acordare de credite
  • Asigurare de capital in caz de deces
  • Ipoteca pe baza unei asigurari de viata cu amortizare
  • Asigurare de viata
Asigurarea pentru protectia ipotecii este un tip de asigurare in general ceruta de creditori (de obicei este vorba de banca) la acordarea unui credit pentru achizitionarea unui teren sau a unei locuite. In cazul decesului asiguratului, prima de asigurare va fi incasata de catre creditor pentru a acoperi sumele restante neplatite de catre asigurat. Beneficiarul acestei asigurari este astfel creditorul, care se asigura ca in cazul decesului asiguratului/debitorului, va putea recupera banii, ratele ramase neplatite.

Printre tipurile de ipoteca existente pe piata, in corelatie cu asigurarea de viata, amintim:

  - Ipoteca lineara, atunci cand cele doua parti, debitor si creditor, stabilesc de comun acord numarul de ani in care va fi rambursata suma imprumutata, ca o suma fixa platita anual.
Astfel se incheie o asigurare de deces, ce va garanta plata ratelor neplatite in cazul in care asiguratul decedeaza inainte de achitarea integrala a datoriilor. Debitul global, adica rata plus dobanda, scade anual pentru ca la rata platita nu se mai percepe dobanda. Asigurarea de capital in caz de deces va influenta astfel aceasta evolutie a creditului, capitalul sau fiind deasemenea in descrestere lineara.

  - Ipoteca pe baza de anuitate, in cadrul acesteia plata ratei si a dobanzii se face printr-o suma fixa anuala, iar suma platita nu se micsoreaza. Si in acest caz, suma asigurata va scade in paralel cu suma ramasa de platit din credit.

  - Ipoteca pe baza unei asigurari de viata cu amortizare, ca prima de economisire. Aceasta are la baza o asigurare de viata care se imparte in tr-o asigurare de risc (astfel suma asigurata este egala cu suma imprumutata) si o asigurare de economisire.

Acest tip de asigurare este obligatorie pentru acordarea unor credite, indeosebi cele ipotecare dar si in alte cazuri cand este vorba de sume imprumutate ce depasesc o anumita cota stabilita de creditor, bancile dorind o cat mai buna protectie a banilor investiti. Majoritatea bancilor lucreaza cu asiguratori anume in vederea incheierii acestui tip de polita dar in unele cazuri se pot incheia asigurari de viata in care suma asigurata sa fie cel putin egala cu totalul creditului si beneficiarul sumei asigurate sa poata fi schimbat in numele creditorului.