Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Cine are nevoie de asigurare de viata?
Daca cineva depinde de Dvs. din punct de vedere financiar, mai mult ca probabil aveti nevoie de o asigurare de viata.

Asigurarea de viata vine in ajutorul familiei, atunci cand nu veti fi, ajutand membrii familiei din punct de vedere material. Banii primiti dupa decesul Dvs. va va ajuta familia sa se intretina, sa-si plateasca facturile, datoriile, astfel le veti asigura un venit chiar si dupa moartea Dvs.

Ca sa va puteti decide daca aveti nevoie de asigurare de viata sau nu inchipuiti-va situatia cea mai dramatica: daca muriti maine ce se va intampla cu cei dragi? Este adevarat ca durerea nu poate fi vindecata cu bani, dar cel putin nu vor avea de suferit din cauza situatiei financiare.

Vor avea membrii familiei bani pentru inmormantare, vor putea plati facturile, ratele pentru casa/apartament, vor putea suporta cheltuielile zilnice (mancare, imbracaminte, etc.), acestea sunt unele din intrebari la care trebuie sa raspundeti atunci cand va intrebati daca aveti nevoie sau nu de o asigurare de viata.

Pentru a va ajuta sa va decideti, vom analiza importanta incheierii unei asigurari de viata in urmatoarele cazuri:

1. Sunteti o persoana casatorita
Cele mai multe familii se intretin din doua venituri, cel al sotului si cel al sotiei. Daca unul dintre soti moare, standardul de viata al membrilor familiei nu se va putea mentine cu un singur venit. Printr-o asigurarea de viata insa familia va beneficia de cele doua venituri, chiar si daca unul dintre sot nu mai este in viata.

2. Va cresteti singur(a) copii
Fiind singurul sustinator financiar al familiei, Dvs. sunteti cel care asigura venitul pentru cheltuielile zilnice, cel care ofera un trai decent. Dar ce se intampla cu copiii daca Dvs. nu veti mai fi? Incheiand o asigurare de viata veti avea grija de ei chiar si dupa moartea Dvs.

3. Sunteti o persoana independenta
In cazul in care sunteti o persoana independenta, nu aveti nevoie de asigurare de viata, doar in cazul in care persoane in varsta, precum parinti sau bunici, se bazeaza pe Dvs. Familia este cea mai mare responsabilitate a Dvs. iar asigurarea de viata asigura un viitor sigur pentru toti membrii familiei.

Indiferent de cazurile mai sus analizate, nu doar moartea poate fi cauza problemelor, dar si un accident care va duce la invaliditate, caz in care capacitatea Dvs. de a realiza venit se va pierde.

In concluzie nevoia de asigurare de viata este mare in cazul in care sunteti casatorit(a), aveti copii, aveti parinti sau alte persoane care depind de sprijinul Dvs. material, etc...