Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Clauze
  • Clauza de rascumparare partiala
  • Clauza pentru intreruperea platilor
  • Cesiune
  • Schimbarea beneficiarului
O polita de asigurare de viata este un angajament pe termen lung si necesita intelegerea acesteia pentru a prevenii situatiile in care se pierd bani doar din cauza neintelegerii termenilor sau datorita informatiilor insuficiente. Nu de putine ori se intampla ca la terminarea contractului, asiguratul sa afle ca nu este indreptatit sa primeasca intreaga suma asigurata dintr-un motiv sau altul, existent in contract dar a carei importanta nu a fost explicata de agentii de asigurare.
Vom prezenta cateva din clauzele unui contract, clauze care desemneaza drepturi si elemente importante in decizia ta de a achizitiona o polita de asigurare de viata. In afara acestor clauze generale, exista si clauze suplimentare ale asigurarii de viata, la fel de importante si de ajutor in personalizarea asigurarii si adaptarea acesteia la stilul de viata al fiecaruia.

Contractul de asigurare ca intreg, este compus din urmatoarele elemente: polita de baza, clauzele suplimentare si formular de confidentialitate. Acesta nu poate fi modificat fara acordul in scris al ambelor parti, adica asigurat si asigurator.

Asiguratul are dreptul de a de a schimba beneficiarul politei.

Clauza de rascumparare partiala
cu rambursare permite asiguratului sa incaseze o suma de bani ce reprezinta valoarea de rascumparare, in cazul rezilierii politei.

Cesiunea permite transferarea unor drepturi conferite de polita de asigurare, se pot transfera o parte din drepturile inscrise sau toate, de obicei o parte a sumei asigurate.

In caz de sinucidere, daca evenimentul are loc in timpul unei perioade timp stabilite in contract (de regula 2-3 ani de la incheierea politei, unele companii acceptand si perioade de timp de mai putin de un an de la incheierea politei), se ramburseaza primele platite. In cazul in care decesul va avea loc dupa plata tuturor primelor se va acorda intreaga suma asigurata.

In contract trebuie prevazuti un beneficiar primar, cel ce va primi suma asigurata in cazul producerii evenimentului nefericit si un beneficiar secundar, care va primi suma asigurata in cazul decesului primului beneficiar.
In cazul intreruperii platii primelor de asigurare, contractul se poate pune din nou in vigoare in conditiile prevazute in polita. De obicei exista un termen limita de la scadenta primei neplatite, care difera de la o companie de asigurari la alta.