Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari pentru angajati
  • Employee benefits
    • Asigurari de viata
    • Asigurari de sanatate
    • Pensii private
Asigurarile pentru angajati, la multe societati de asigurare gasite si sub denumirea de "employee benefits", pot cuprinde asigurare de viata, protectia angajatului pe perioada de munca sau 24 ore pe zi, componente de economisire tip pensie privata sau asigurari de sanatate.

Acesta este un mod excelent de fidelizare a angajatilor, cu raspandire larga in vestul Europei si SUA, dar si la companiile internationale de pe teritoriul Romaniei. De multe ori angajatorii investesc timp si bani in dezvoltarea aptitudinilor si educarea angajatilor intr-un anumit domeniu, ca dupa expirarea contractului acestia sa caute alte oferte de munca. In acest caz urmeaza un nou proces de angajare, instruire si dezvoltare profesionala unui nou angajat. Este in interesul fiecarui angajator sa isi pastreze cat mai mult timp angajatii pe care i-a pregatit. Un astfel de program de fidelizare este de multe ori destul de atragator pentru un angajat ca acesta sa isi prelungeasca contractul pe multi ani.

Majoritatea societatilor de asigurare ofera optiunea de a incheia aceasta polita individual sau de grup.
Acestea nu difera foarte mult, asigurarea de grup avand ca avantaj faptul ca prima de asigurare platita se poate reduce substantial. Asigurarea de grup se face de obicei pentru cel putin 10 persoane, se poate alege o suma asigurata fixa sau individuala pentru fiecare categorie profesionala in parte. In cazul celei din urma, depinzand de riscurile derivate din exercitarea fiecarei meserii, primele platite pot fi mai mari sau mai mici.

In afara riscurilor de deces si accidentare, care sunt cuprinse in politele standard, se pot acoperi si sumele platite pentru spitalizare si tratament a unui accident survenit la locul de munca, se poate extinde acoperirea politei la 24 ore din 24 si de pot acoperi si boli profesionale. Nu se acorda despagubiri in cazul accidentelor ca urmare a lipsei de protectie si cauzate din culpa angajatilor, urmarile bolilor psihice, a bolilor infectioase sau a sinucideri.

In cazul asigurarilor de tip pensie privata, asiguratul/angajatorul poate stabili o schema de rambursare in functie de anii petrecuti in serviciu. De obicei exista si optiunea de contributie mixta, pe langa procentul platit de angajator, angajatul poate contribui si el cu o anumita suma la prima de asigurare, in scopul maririi sumei asigurate.