Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea de supravietuire
  • Asigurare de viata pentru economisire
  • Clauze pentru recuperarea partiala a primelor
  • Polita foarte ieftina
  • Suma asigurata sub forma unei rente
Asigurarea de supravietuire garanteaza beneficiarului suma asigurata, daca la expirarea contractului asiguratul este in viata. Beneficiarul este de obicei insusi asiguratul.

Scopul acestei asigurari este unul de economisire, asiguratul angajandu-se la plata primelor pe durata contractului ca la finalul acesteia sa primeasca suma asigurata. Aceasta asigurare nu va acoperi decesul sau invaliditatea contractantului politei. In cazul decesului inainte de expirarea politei, asiguratorul este exonerat de obligatiile din contract, neavand nici o datorie fata de mostenitorii asiguratului, iar suma acumulata din primele platite pana la acest moment revin asiguratorului.

Pentru a preveni pierderea totala a primelor platite de asigurat in cazul decesului din timpul valabilitatii politei, unii asiguratori accepta inscrierea in contract a unei clauze pentru recuperarea partiala a acestora. In acest caz existand o prima aferenta riscului de deces. In cazul in care asiguratul este in viata la expirarea contractului, el va primi suma asigurata mai putin prima aferenta riscului de deces care va ramane asiguratorului. In cazul decesului prematur, mostenitorii asiguratului vor primi o parte din suma acumulata din primele platite de asigurat mai putin prima riscului de deces ce va ramane asiguratorului.

Suma asigurata poate fi pusa la dispozitia asiguratului si sub forma de renta. De cele mai multe ori asigurarea de viata mixta, foarte asemanatoare optiunii anterior descrise, este de preferat asigurarii de supravietuire, fiind mai avantajoasa din punctul de vedere al primelor platite, al sumei asigurate si chiar al flexibilitatii.

Nici acest tip de asigurare nu este foarte popular datorita limitarilor din contract. Majoritatea oamenilor prefera alte tipuri de economisire, crearea conturilor bancare in care dobanda si suma depusa sunt garantate pentru cei care prefera siguranta in detrimentul unor castiguri mai mari. Sau asigurarile de tip unit-linked, care contin factori investitionali pentru cei ce sunt dispusi la un risc, mai mic sau mai mare.