Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari Unit-Linked
  • Asigurare de viata cu componenta investitionala
  • Polite pe termen mediu si lung
  • Fonduri de investitii
  • Garantarea capitalului investit
Asigurarile Unit-Linked sunt polite de asigurare care pe langa protectia asiguratului ofera si posibilitati investitionale pe termen mediu si lung.

Asiguratul poate alege dintr-o lista oferita de compania de asigurari, un fond de investitii in care asiguratorul ii va plasa banii platiti din prime. Asiguratul are dreptul de a alege fondurile si structura in care se vor investi banii deasemenea avand posibilitatea sa schimbe aceasta structura pe parcursul derularii asigurarii. In schimbul primei de asigurare, asiguratul va primi o cota parte din investitiile facute, "unit-uri" la fondul de investitii respectiv.

In general se pot asigura persoane cu capacitate de munca intre 18 si 55 ani cu conditia ca la expirarea politei sa nu depaseasca 65 de ani si nu se asigura persoane cu gradele I si II de invaliditate sau care sufera de boli grave exceptate de conditiile contractuale.

Rascumpararea totala a politei se poate face de obicei oricand fiind egala cu valoarea contului (aceasta este reprezentata valoarea "unit-urilor" din fondurile financiare ale societatii de asigurare) minus taxa de rascumparare totala. Rascumpararea partiala se poate face dupa cel putin trei ani de la incheierea contractului, valoarea acesteia fiind de cel mult 50% din valoarea de rascumparare totala.

Avantajele acestui tip de asigurare sunt posibilitatea investirii si flexibilitatea programului. Astfel, prima de asigurare platita nu este fixa, putand fi marita oricand iar frecventa platii primelor poate fi schimbata la oricare aniversare a contractului. Asiguratul poate retrage o parte din numarul "unit-urilor" din contul sau, aceasta cota putand fi exprimata ca un procent sau o suma fixa.

Daca asiguratul nu mai are posibilitatea de a plati prima de asigurare, polita unit-linked se va transforma intr-una cu suma asigurata redusa. Suma asigurata va deveni astfel egala cu suma contului asiguratului in momentul in care acesta a incetat plata primelor.

Nu trebuie uitat faptul ca pana la urma aceasta este o asigurare de viata si va acoperi riscul de deces al asiguratului. Indiferent cate prime au fost platite pana la producerea evenimentului nefericit, beneficiarii, familia de obicei, vor primi suma asigurata prin contract. In caz contrar, daca la expirarea politei asiguratul este in viata, societatea de asigurari este exonerata de orice plata catre asigurat. Exista insa companii care accepta ca o clauza suplimentara la polita de asigurare sa se adauge posibilitatea in care la expirarea politei, daca asiguratul este in viata sa poata recupera o parte din primele platite.