Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Intrebari frecvente - Asigurari de viata
Ce este asigurarea de viata?
Care sunt primii pasi?
Cum aleg asigurarea de viata?
Cat costa o asigurare de viata?
Cum aleg asigurarea de viata?
Cat de mult conteaza starea sanatatii?
Este adevarat ca meseria si hobbyurile pot afecta pretul asigurarii?
Cand avem nevoie de o reactualizare a asigurarii de viata?Ce este asigurarea de viata?

Asigurarea de viata este un contract in urma careia asiguratul se obliga la plata unei prime iar asiguratorul la plata unei sume inainte stabilite, in cazul producerii evenimentului asigurat.
Aceasta asigurare se contracteaza pentru protectia financiara a familiei in cazul unor evenimente neplacute precum decesul sau invaliditatea persoanei asigurate.
Asigurarea de viata este obligatorie la contractarea anumitor credite.
Exista tipuri de asigurare de viata care pe langa protectie ofera si componente de economisire sau de investitii.

Salt la inceputul paginii


Care sunt primii pasi?

Trebuie contactat un agent de asigurari de la o societate de asigurari sau de la o firma de brokeraj. O agentie de brokeraj poate oferi mai multe polite luand in considerare varsta, starea sanatatii, suma asigurata dorita si scopul pentru care doriti sa incheiati asigurarea, acesta avand la dispozitie produsele a mai multi asiguratori. O alta optiune este de a completa un formular online, in acest caz ne fiind nevoit sa va deplasati la agentii ci veti fi contactat direct de catre un agent, care va va pregati cateva oferte in functie de preferintele Dvs.

Salt la inceputul paginii


Cum aleg asigurarea de viata?

Factorul cel mai comun la asigurarile de viata este cel de protectie in caz de deces si invaliditate. Asadar in cazul unui eveniment nefericit, beneficiarii politei vor primi suma asigurata.
Dar in afara protectiei financiare a familiei, asigurarea de viata poate avea si o componenta de economisire, fie pentru viitorul nostru, un aport banesc la pensia pe care o vom primi la batranete sau pentru copii nostrii, fonduri pentru studii sau pentru casatoria acestora.

Salt la inceputul paginii


Cat costa o asigurare de viata?

Prima de asigurare platita este influentata de varsta, starea de sanatate a asiguratului, durata contractului si suma asigurata.
De regula suma asigurata poate fi discutata cu agentul de asigurare iar pretul primei va fi mai mic cu cat suntem mai tineri, mai sanatosi si cu cat durata contractului este mai mare.
Profesia si activitatile din timpul liber pot creste si ele pretul primei daca este vorba de exercitarea profesiei intr-un mediu periculos sau daca printre hobbyurile noastre se afla si sporturi considerate extreme.

Salt la inceputul paginii


Cat de mult conteaza starea sanatatii?

Starea sanatatii persoanei asigurate este un factor in determinarea primei de asigurare. Depinzand de varsta si de suma asigurata, acesta este un factor atat de important incat asiguratorul va cere in afara completarii unui chestionar in legatura cu starea de sanatate si efectuarea unor analize medicale. Aceste analize sunt de regula suportate de asigurator.

Salt la inceputul paginii


Este adevarat ca meseria si hobbyurile pot afecta pretul asigurarii?

Da. Exercitarea profesiei intr-un mediu considerat periculos, cu posibilitate mare de accident sau imbolnavire, ca si hobby-uri precum parasutism, alpinism sau sporturi extreme, pot duce la o crestere a pretului politei de asigurare de viata.

Salt la inceputul paginii


Cand avem nevoie de o reactualizare a asigurarii de viata?

Asigurarea de viata este un angajament pe termen lung. Dealungul anilor situatia financiara dar si cea familiala se schimba si este recomandata o reevaluare a asigurarii. Fie ca situatia noastra financiara s-a imbunatatit, avem copii sau copii nostrii au crescut si au devenit independenti financiar sunt motive bune pentru a lua in considerare o reevaluare a politei de asigurare.

Salt la inceputul paginii