Consultanta Clienti
0744-765007
Asigurari Locuinte
  Cele mai mici preturi: 0,1% din valoarea locuintei/an
  Oferte de la toti asiguratorii
  Extindere gratuita a acoperiri asupra anexelor
  Reduceri pana la 20%
Asigurari locuinte
Fie ca este vorba de apartament la bloc sau casa, aveti nevoie de protectie impotriva intemperiilor naturii, incendii, furt si catastrofe naturale. Va oferim ocazia de a compara ofertele asiguratorilor ca acoperire si pret. Puteti alege asiguratorul care ofera cel mai complet pachet de protectie a locuintei dar si al familiei.
.
Asigurari locuinte
Completand toate campurile veti primi o oferta continand tarifele a mai multi asiguratori, cele mai mici preturi si oferte speciale.
Tip imobil
Valoare locuinta
 Euro 
Valoare bunuri
 Euro 
Anul constructiei Suprafata utila mp.
CNP 
Nume Prenume
Judet Localitate
Telefon E-mail
 
*Respectam si protejam confidentialitatea datelor personale
 
Acasa Asigurari de viata Asigurari auto Locuinte si bunuri Pensii private Sanatate RCA Online CASCO Calatorie
rca-ieftin.ro%20
 
 
 
Locuinta este bunul cel mai de pret pe care majoritatea oamenilor il detin. Totusi grija fata de acest bun lasa de dorit. Procentual, Romania are unul dintre cele mai putine locuinte asigurate din Europa. Incendiul, alunecarile de teren, inundatiile sau furtunile pot provoca pagube mari si acestea sunt riscuri cu care ne intalnim an de an.

Asigurarea obligatorie a locuintelor vine sa inlesneasca acest proces de protectie a caminului nostru, prin acoperirea minima impotriva unor dezastre naturale: inundatii, alunecari de teren si cutremur. Primele platite anual pentru aceasta asigurare vor fi intre 10 si 20 de euro pe an iar suma asigurata va fi de maxim 20.000 de euro. Dar aceasta asigurare nu va acoperi decat riscuri minime, lasand deoparte unele riscuri frecvent intalnite in mediul urban precum incendiul sau furtul.
O asigurare facultativa a locuintei va acoperi insa mult mai multe riscuri cu posibilitatea de a asigura si anexele locuintei precum si bunurile aflate in aceasta. Luand in considerare suma asigurata in cadrul unei astfel de polite pretul politei pe un an va fi de regula intre 0,1% si 0,4% din valoarea totala a locuintei si a bunurilor incluse. Asadar este o asigurare mai ieftina decat am fi crezut, fie ca locuim intr-un apartament la bloc sau la casa.

Unii asiguratori ofera intr-un pachet de asigurari de locuinte si asigurari de raspundere civila a familiei sau asigurare de accident pentru membrii familiei. Astfel in cadrul unei singure polite de asigurari locuinte avem o acoperire larga la un pret mai mic decat daca am contracta fiecare polita separat.

La ce suma se poate asigura locuinta ?

Locuintele, cladirile se pot asigura fie la valoarea de nou ( costul construirii din nou a cladirii si inlocuirea bunurilor cu produse similare, noi) fie la valoarea reala (costul de nou minus vechimea, gradul de uzura, gradul de intretinere). De regula nu se asigura la valoarea de pe piata a imobilului, datorita preturilor nerealiste de pe piata imobiliara din Romania. Suma asigurata poate fi stabilita in lei si pentru a combate inflatia, la cererea asiguratului, suma se poate ajusta, sau poate fi stabilita in valuta convertibila.

Pe ce perioada se poate incheia asigurarea de locuinte?

De regula aceste polite sunt incheiate pe perioade indelungate, mai multi ani, dar se poate incheia si pe perioade subanuale, minimum de 3 luni.

  • Asigurarea obligatorie a locuintei - amenzi aplicabile din iulie 2011

  •