Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea de tip renta
  • Asigurare de viata pentru suplimentarea pensiei
  • Doua persoane asigurate pe aceasi polita
  • Asigurarea de renta viagera cu sau fara rambursare
  • Flexibilitate in ceea ce priveste plata primelor
In cazul asigurarii de tip renta (ce poate fi gasita si sub denumirea de: anuitati), asiguratul poate opta la plata primelor de asigurare pe anumite perioade de timp (anual, semestrial, lunar, etc) sau printr-o prima unica platita la inceperea contractului. De asemenea plata rentei se poate efectua la o data anume stabilita in polita sau imediat dupa intrarea in vigoare a contractului (in cazul primei unice).

Politele cu renta fixa acorda prima de asigurare beneficiarului indiferent daca asiguratul este in viata sau nu. In cazul in care asiguratul nu este in viata la momentul in care incepe plata, beneficiarul va fi cel care primeste suma asigurata. Aceasta se plateste pe o perioada dinainte stabilita in contract, de obicei un anumit numar de ani.

In cazul rentei viagere, polita este incheiata pe viata asiguratului, astfel in momentul inceperii platii rentei asiguratul trebuie sa se afle in viata. Polita se poate incheia cu mai multi beneficiari, in acest caz la decesul unuia in perioada de plata a rentei, platile vor fi facute in numele celuilalt beneficiar. Indemnizatia se plateste de obicei trimestrial sau lunar la cererea asiguratului.

Exista doua optiuni in cadrul acestei polite: asigurarea de renta viagera cu sau fara rambursare. In primul caz, se ramburseaza primele de asigurare deja platite daca intervine decesul asiguratului inaintea expirarii politei. Diferenta intre cele doua optiuni fiind plata unor prime de asigurare mai mari pentru acoperirea riscului de deces si rambursarea primelor deja platite.
Exista posibilitatea includerii in aceasta polita a doua persoane asigurate, asemenea asigurarii de viata mixte, avand proprietatile unei pensii, respectiv pensii de urmas in cazul decesului unuia dintre sotii asigurati.

Aceasta este o asigurare ce are ca scop suplimentarea pensiei, in cele mai multe cazuri, dar si asigurarea unui flux continuu de bani ce poate acoperi perioade nefaste din viata unui om inca inaintea pensionarii.