Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Care sunt riscurile acoperite de asigurarea de viata?
Indiferent de scopul secundar al unei asigurari de viata, pentru anumite evenimente din viitorul copiilor, economisire sau investitie, elementul de protectie va fi prezent intr-o forma sau alta in orice polita. In general este vorba de protectia financiara a familiei in cazul unor evenimente nefericite ce se pot intampla asiguratului.
La achizitionarea unei asigurari de viata, compania de asigurari va oferi o polita de baza si mai multe clauze suplimentare dintre care puteti alege in functie de nevoile de acoperire ale riscurilor. In final polita de asigurare cu toate anexele si clauzele suplimentare va acoperi doar riscurile inscrise in contract.

Prin asigurari de viata se acopera urmatoarele riscuri:
  • riscul de supravietuire
Daca la expirarea contractului de asigurare asiguratul este in viata el va primi banii aferenti sumei asigurate fie sub forma de pensie fie intr-o suma unica, beneficiarul in acest caz poate fi asiguratul sau mostenitorul desemnat de acesta.
  • riscul de deces
In cazul in care asiguratul decedeaza in decursul perioadei de asigurare beneficiarul sau beneficiarii vor primi suma asigurata.
  • riscul de a pierde capacitatea de munca
In cazul in care asiguratul sufera de un accident in urma caruia isi va pierde capacitatea de munca el va fi exonerat de plata primelor de asigurare sau depinzand de tipul de asigurare si de clauzele ce acopera acest risc, va primi suma asigurata, integral sau in functie de gradul de invaliditate.
  • riscul de invaliditate permanenta
Daca asiguratul sufera un accident in urma caruia va ramane cu invaliditate permanenta, acesta va beneficia de suma asigurata pentru acest risc.

Toate aceste clauze pot fi incluse in contractul de baza al unei asigurari de viata, sau pot fi luate separat.
In contract trebuie prevazuti un beneficiar primar, cel care va primi suma asigurata in cazul producerii evenimentului asigurat si un beneficiar secundar, care va primi suma asigurata in cazul decesului primului beneficiar.