Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Cum se incheie asigurarea de viata?
Asigurarea de viata se incheie sub forma unui contract, numit si polita de asigurare, intre cele doua parti: asiguratul si asiguratorul in favoarea unui tert, numit beneficiar.
  • Asiguratul este persoana fizica sau juridica care solicita incheierea contractului si care va plati primele de asigurare pe intreaga durata a contractului.

  • Asiguratorul este compania de asigurari care in schimbul primelor de asigurare preia riscurile care il pot ameninta pe asigurat si se obliga la plata despagubirii sumei asigurate, in cazul producerii evenimentului nedorit.

  • Suma asigurata este suma ce va fi platita de catre asigurator la producerea riscului asigurat sau la expirarea contractului.

  • Beneficiarul este persoana numita de asigurat, care va primi suma asigurata in cazul decesului asiguratului. Beneficiarul poate fi schimbat la solicitarea asiguratului pe durata contractului.


Pentru a incheia o asigurare de viata trebuie luata legatura cu un agent de asigurari sau cu un broker de asigurari, prin intermediul caruia veti semna contractul cu compania de asigurari.

Prin semnarea unui astfel de contract va obligati la plata unor sume prestabilite, numite prime de asigurare. Totodata, compania de asigurari se obliga la plata despaguburii in cazul producerii evenimentului asigurat in favoarea beneficiarului, sau la expirarea contractului in favoarea asiguratului.
Marimea primelor de asiguare depind de mai multi factori: suma asigurata, varsta, sexul, starea de sanatate a asiguratului, durata contractului de asigurare, si alte clauze cuprinse in contract.