Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Care sunt tipurile de asigurare auto valabile in Romania?
Din punctul de vedere al obligativitatii sunt doua categorii de asigurari auto:

- cele impuse de lege: RCA si asigurarea Cartea verde, cea din urma fiind inclusa in asigurarea de raspundere civila auto incepand din anul 2007

- si cele facultative: Casco, sunt unele cazuri in care si aceasta asigurare este impusa, de exemplu in cazul in care cumparati autoturism prin leasing

In functie de riscurile pe care le acopera, asigurarile auto sunt:

- Asigurarea de raspundere civila auto - RCA - acopera pagubele produse de catre asigurat ca parte vinovata intr-un accident, unui tert. Sunt acoperite si pagubele materiale dar si cele in legatura cu vatamare corporala sau deces cauzate de accident.

- Asigurarea care acopera riscul de avarii este o asigurare tip Casco, polita contractata facultativ pentru protectia autovehiculului propriu. Se vor despagubi avariile partiale sau totale ca urmare a unui eveniment neprevazut, in limita sumei asigurate.

- Asigurarea care acopera riscul de avarii si furt este tot o asigurare tip Casco. In afara de avarii acest tip de asigurare ofera si acoperirea pentru furtul autovehiculului sau pentru parti componente incluse in asigurare precum si pentru pagubele produse in tentativa de furt.

- Cartea Verde - acopera pagubele produse pe teritoriul altor tari. In cepand cu Ianuarie 2007 cartea verde este inclusa in asigurarea obligatorie RCA, avand acoperire pentru tarile membre UE plus Elvetia, Andora si Croatia. Pentru celelalte tari membre ale sistemului Carte Verde, exista asiguratori care includ acoperirea in polita RCA, dar in majoritatea cazurilor va trebui sa procuram aceasta asigurare separat.