Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Cum sa va protejati tanarul sofer?
Soferi tineri la volan

Cei mai multi parinti sunt ingrijorati cand copilul lor de 18 ani devine sofer. Intr-adevar sunt motive de ingrijorare, pentru ca tanarii soferi cauzeaza de 10 ori mai multe accidente decat soferii intre varsta de 30-50 de ani.

Pentru a va asigura ca copilul Dvs. este pregatit sa conduca urmati urmatoarele sfaturi:
  1. Insusiti impreuna cu el legislatia rutiera
Desi tanarul sofer a urmat cursurile de instruire rutiera si a invatat regurile si legile rutiere, aceasta nu inseamna ca le va tine minte mult timp. De aceea Dvs. ca parinte trebuie sa repetati impreuna cu el regulile si legile de circulatie pentru ca atunci cand va conduce singur, sa poata aplica aceste reguli.
  2. Fiti un bun exemplu
Daca conduceti agresiv, cu viteza, cel mai probabil si copilul Dvs. va face la fel. Conduceti preventiv, explicandu-i ce se poate intampla din cauza vitezei mari, neatentiei la volan si care sunt consecintele condusului agresiv.
  3. Lasati-l sa conduca!
Lasandu-va copilul sa conduca si calatorind ca pasager langa el, pe de o parte acesta are ocazia sa practice sofatul iar pe de alta parte Dvs. puteti observa cum conduce, care sunt greselile pe care le face, atragand atentia asupra lor.
  4. Cumparati o masina potrivita
Chiar daca copilul Dvs. doreste o masina sport, aceasta nu este cea mai buna alegere pentru un sofer tanar. Masina pe care o va conduce un tanar de 18 ani trebuie sa fie o masina sigura, rezistenta la impact, o masina cu viteza limitata.
  5. Limitati condusul in timpul noptii
Cele mai multe accidente in randul tinerilor se petrec in timpul noptii, datorata oboseli sau neatentiei. De aceea este indicat sa limitati pe cat este posibil condusul in timpul noptii.
  6. Nu uitati sa-i spuneti urmatoarele sfaturi ori de cate ori porneste la drum:
 • Sa foloseaca centura de siguranta, pentru ca ea salveaza vieti!
 • Sa nu vorbeasca la telefon in timp ce conduce!
 • Sa nu manance in timp ce conduce!
 • Sa nu bea cafea sau racoritoare in timp ce conduce!