Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Cum procedam in caz de accident?
In cazul accidentelor auto legislatia aminteste doua cazuri, accidente usoare in care pagubele se limiteaza la cele materiale si accidente grave care s-au soldat cu persoane ranite sau deces.

In cazul unui accident usor, care s-a soldat doar cu pagube materiale (conform Art.79 din OUG nr.195):

Soferii implicati in accident trebuie sa scoata autovehiculele, cat mai repede posibil, in afara partii carosabile sau daca avariile suferite nu permit acest lucru, autovehiculele trebuiesc deplasate cat mai aproape de bordura si semnalizate corespunzator.
    Conducatorii autovehiculelor implicate in accident trebuie sa se prezinte la sectia de politie pe raza careia s-a produs accidentul pentru intocmirea documentelor de constatare, in termen de cel mult 24 de ore de la eveniment.
La 1 Iulie 2009 a intrat in vigoare constatarea amiabila, si incepand de la aceasta data cei implicati intr-un accident usor, pot opta pentru completarea unui formular de constatare amiabila, in acest caz ne fiind nevoie sa se prezinte la sectia de politie pentru constatare.

In cazul unui accident care a avut ca urmare vatamarea corporala sau decesul unei persoane (conform Art.77 dinOUG 195) :

Conducatorii vehiculelor implicate intr-un accident de acest gen au obligatia de a anunta imediat politia (se poate apela numarul national pentru apeluri de urgena 112) Acest lucru este valabil si pentru vehiculele care transporta marfuri periculoase.

Este interzisa schimbarea pozitiei vehiculelor implicate in accident, modificarea starii locului sau stergerea urmelor accidentului fara acordul agentilor de politie care cerceteaza evenimentul.

Este interzis consumul de alcool, produse stupefiante sau medicamente cu efecte asemantoare dupa producerea accidentului, pana la testarea concentratiei de alcool in aerul respirat si pana la colectarea probelor biologice. (Art. 78)