Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari motociclete,
scutere, ATV-uri
  • RCA ieftin pentru motociclete, scutere si ATV
  • Asigurare Full Casco
  • Oferte de la 10 de asiguratori
  • Fransiza fixa
RCA motociclete, scutere ATV

Proprietarii de motociclete, scutere si ATV-uri sunt si ei obligati sa incheie o asigurare de raspundere civila pentru aceste vehicule. Asigurarea RCA pentru motociclete functioneaza la fel ca si pentru alte tipuri de autovehicule, acopera aceleasi riscuri si suma asigurata este reglementata de CSA. Ca orice alt tip de autovehicul, soferul unei motociclete sau scuter poate fi implicat intr-un accident din propria vina, astfel fiind raspunzator fata de tertii prejudiciati. Polita de asigurare RCA pentru scutere, motociclete sau ATV-uri va acoperi daunele provocate de acestia.

Casco motociclete

Pe langa asigurarea obligatorie de raspundere civila, proprietarii de motociclete pot opta pentru o asigurare Casco, care sa acopere daunele produse vehiculului lor, indiferent din vina cui s-a produs accidentul.

Problema este ca o astfel de asigurare va costa foarte mult. Asiguratorii iau in seama numarul crescut de accidente in care sunt implicate motocicluri de toate genurile, avand ca dovada statisticile accidentelor din ultimii ani ei cer un pret foarte mare si pun conditii destul de drastice in incheierea politelor Casco.

Asta daca avem noroc sa gasim o astfel de societate de asigurari care sa incheie asigurare casco pentru motociclete. Multi asiguratori prefera sa evite acest gen de asigurare din cauza riscului mare de a ajunge in ipostaza de a fi obligat sa plateasca daune. Chiar daca luam in calcul ca prima anuala poate fi de peste un sfert din suma asigurata, si ca mai mult de 4-5 luni motocicleta nu este folosita datorita conditiilor nefavorabile ale vremii, pe langa aceasta o fransiza de cca 20% din suma asigurata, riscul de a iesi in pierdere din partea asiguratorului este totusi foarte mare, datorita numarului mare de daune platite pentru acest tip de asigurare, pe an. Si conform statisticilor, liderii necontestati in motocicletele de strada sunt marcile japoneze, a caror piese de schimb si manopera sunt mai mult decat costisitoare.

Totusi, se poate face asigurare Casco pentru motociclete si alte motocicluri, cu acoperire pentru daune partiale sau totale, furt sau vandalism. Costurile sunt mari dar un adevarat pasionat in motociclism intelege nevoia de asigurare a motocicletei.


  • Cum procedam daca pe polita RCA nou cumparata este trecut gresit clasa Bonus Malus

  •