Consultanta Clienti
0730-950781
 
yle="width:186px;" class="titlu" onMouseOver="this.parentNode.className='leftmenu_hov'" onMouseOut="this.parentNode.className='leftmenu'">Pensii Private
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
RCA 2010 - Tarife si noutati
  • RCA cu 10% mai ieftin
  • Cel mai mic pret de pe piata
Anul 2010 a inceput cu schimbari in ceea ce priveste asigurarea auto. Ceea ce ne atinge pe noi toti soferii, fie proprietari de masini sau de motociclete, este ca s-a scumpit din nou, in medie cu 15%.

Astfel anul acesta cele mai scumpe polite vor fi cele contractate de soferi sub 26 de ani pentru masini straine, conduse in zone urbane. Cele mai ieftine, cu reduceri la majoritatea asiguratorilor, vor fi politele pentru autoturisme Dacia.

Incepand cu 1 ianuarie 2010 a intrat in vigoare un nou factor in calculul politei de asigurare RCA. Sistemul bonus-malus este un sistem de gratificatii ce functioneaza cu succes de multa vreme in europa. Acest sistem presupune compensarea soferilor prudenti, care nu au produs daune in anul anterior, prin reducerea pretului politei si cresterea tarifului RCA pentru cei care au la activ cel putin o dauna. Bonusul incepe de la o reducere de 10%, putand ajunge in decursul a sapte ani fara dauna la 50% iar malusul porneste de la o majorare a tarifului RCA cu 45% pentru prima dauna, ajungand pana la 200% pentru mai mult de trei daune. Aceasta din urma se aplica luand in considerare numarul de evenimente (accidente) si nu valoarea daunei pentru care societatea de asigurari a platit.

Tot de la 1 ianuarie 2010 politele RCA sunt emise in sistem electronic. Acest lucru nu inseamna insa ca am scapat de hartogarie si de abtibilduri lipite pe parbriz. Ca si pana acum, vom primi vinieta si polita in mana, diferenta fiind introducerea simultana a politei RCA in sistemul informatic al asiguratorului. Astfel ne asteptam la mai putine erori umane in ceea ce priveste completarea politelor, se va putea controla sistemul bonus-malus si baza de date CEDAM va fi cu atat mai completa si mai exacta.

Baza de date CEDAM, a fost implementata de CSA pentru a oferi o evidenta centralizata a politelor RCA incheiate la noi in tara, cu scopul de a facilita urmarirea legislatiei in vigoare dar si pentru a oferi informatii despre existenta unei asigurari de raspundere civila auto incheiata pentru un anume autovehicul, tuturor persoanelor interesate. Astfel accesand aceasta pagina http://cedam.csa-isc.ro/ a site-ului CSA, introducand numarul de inmatriculare al autovehiculului si data la care am contractat polita de asigurare, putem afla daca asiguratorul a inregistrat aceasta polita, la ce asigurator am contractat polita si detalii despre acea societate de asigurari.

Despre asigurari auto