Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea auto Carte Verde
  • Inclus in RCA pentru tarile UE
  • Oferte RCA cu Carte verde inclus pentru tari limitrofe
  • Acoperire pentru 45 de tari
  • Carte Verde pentru Moldova, Ucraina si Serbia
Asigurarea auto Carte Verde ca si asigurarea RCA este obligatorie, insa spre deosebire de asigurarea de Raspundere Civila Auto, care acopera pagubele produse tertilor pe teritoriul Romaniei, acesta acopera pagubele produse tertilor in strainatate.

Incepand cu data de 1 Ianuarie 2007 Asigurarea auto Carte Verde este inclusa in polita RCA. Aceasta va fi valabila pe teritoriul tarilor membre UE plus Elvetia, Andora si Croatia. Astfel posesia unei polite RCA va acoperi si daunele provocate in tarile amintite mai sus. Pentru celelalte state care fac parte din acordul de Carte Verde, acoperirea oferita difera de la un asigurator la altul. In timp ce unii asiguratori ofera acoperire pentru toate cele 45 de tari care folosesc sistemul asigurarii auto Carte Verde, altii acopera doar tarile membre UE plus cele trei amintite mai sus. In acest caz, va trebui achizitionata o polita Carte Verde separata pentru calatoriile in statele pentru care polita RCA detinuta nu acorda acoperire.

Atunci cand calatorim in tari care nu sunt membre UE, este recomandat sa verificam daca polita RCA ofera acoperire si in statele pe care le avem ca destinatie. Un accident cat de mic ar putea sa ne strice sejurul din strainatate, fie cazul in care suntem in excursie sau calatorie de afaceri, o asigurare corespunzatoare ne poate economisi bani dar si timp.

Avantajele includerii asigurarii de Carte Verde in polita RCA sunt reducerea pretului acestuia, astfel acum cu pretul unei asigurari Carte Verde pe o luna, putem achizitiona intreaga polita RCA incluzand si acoperirea externa, pe o perioada mult mai mare. In dezavantaj vor fi insa cei care cumpara o polita RCA fara sa calatoreasca niciodata peste granitele tarii, ei vor plati mai mult pentru asigurarea obligatorie auto, fara sa beneficieze de avantajele de acoperire suplimentara.

Despagubirea in cazul asigurarii Cartea verde

In cazul producerii unui accident in urma caruia din vina proprie, se produc avarii unui alt autoturism, unor bunuri sau accidentarea altor persoane, in afara teritoriului Romaniei, pe baza politei de asigurare Carte Verde pagubele provocate tertilor vor fi suportate de catre societatea de asigurare la care ati incheiat polita.

In cazul producerii accidentului, aveti obligatia de a face dovada Cartii Verzi organelor care cerceteaza evenimentul.

In cazul in care autoturismul a fost avariat din vina unei terte persoane, in afara granitelor tarii, luati legatura cu societatea de asigurare la care ati incheiat polita, si urmati instructiunile societatii.

Despre asigurari auto