Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Afla care este cel mai ieftin RCA la aceasta ora.

RCA 2011, tarife si noutati
  • Modificari pret RCA 2011
  • Despagubiri pagube materiale, pana la 500.000 euro
  • Despagubiri vatamari corporale si deces pana la 2,5 milioane euro
Majoritatea societatilor de asigurari au pregatite liste cu tarifele de baza pentru RCA 2011. Aceste tarife RCA precum si criteriile de ajustare a tarifelor de baza sunt notificate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si sunt afisate pe site-urile asiguratorilor. Mare atentie insa la diferenta dintre tarifele de baza si modificarile pentru diferite categorii de varsta, autovehicule, bonus-malus sau alte criterii proprii fiecarui asigurator.

Pretul unei polite RCA pe anul 2011 pentru o persoana fizica cu varsta intre 30 si 50 de ani, posesor al unei masini cu capacitate cilindrica intre 1200 si 1600 cmc, poate fluctua intre -5% si +15% depinzand de companie. Insa sa nu uitam ca la aceasta se vor adauga coeficientii de corectie proprii fiecarei societati de asigurare (reduceri sau mariri de pret depinzand de judet, mediu urban sau rural, varsta, tip auto, s.a.) dar si bonusul sau malusul aferent.

Polita RCA 2011 va cuprinde sistemul Bonus-Malus introdus in ianuarie 2010 si la trecerea a 12 luni de la implementarea acesteia se vor vedea diferentele de prima platite de soferi. Este nevoie sa treaca cel putin un an de la stocarea acestor date in sistem pentru a crea statistici relevante in ceea ce priveste incadrarea asiguratilor intr-una din clasele de bonus sau malus. Astfel vom vedea cine plateste mai mult si cu cat va influenta acest lucru pretul mediu al unei polite si care va fi cel mai ieftin RCA.

Majorarile de pret pot fi explicate prin daunalitatea ridicata pe polita RCA din acest an. Asiguratorii platind dupa prima jumatate a anului acesta aproximativ 200 milioane de euro fata de aceasi perioada a anului trecut cand totalul despagubirilor a fost in jur de 147 milioane de euro. In orice segment din asigurari, cand plata daunelor creste, vor creste si primele platite de asigurati. Un alt factor care va determina asiguratorii sa majoreze preturile pentru politele RCA este si cresterea limitei de despagubire pentru daune materiale, vatamari corporale si deces.

Limitele de despagubire stabilite de catre CSA pentru anul 2011 sunt:
    - pentru pagube materiale produse in acelasi accident, limita de despagubire va fi de 750.000 euro (sau echivalentul in RON la cursul BNR la data producerii accidentului)

    - pentru deces sau/si vatamare corporala produse in acelasi accident, limita de despagubire va fi de 3.500.000 euro. (sau echivalentul in RON la cursul BNR la data producerii accidentului)
Sa speram insa ca aceste majorari vor fi echilibrate de ofertele speciale pe care le au companiile de asigurari, asa zise "preturi de criza", care pana acum s-au manifestat prin reduceri pentru bugetari, parinti, pensionari sau alte clase sociale.

  • Cum procedam daca pe polita RCA nou cumparata este trecut gresit clasa Bonus Malus
  •