Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asistenta rutiera si asigurarile
in Romania
  • Asistenta 24 din 24 de ore
  • Asigurari de asistenta rutiera
  • Reduceri la achizitionarea politei impreuna cu Casco
  • Interventie rapida
In incercarea de a face mai atractive politele de asigurare auto, multe societati de asigurare au inclus in politele tip casco si asistenta rutiera, creand astfel un pachet de asigurare completa a masini. Neplacerile aduse de un accident auto, pe langa vatamarile corporale si daunele provocate, se extind si la unele de moment cum ar fi imposibilitatea de deplasare a unui autovehicul avariat mai ales cand ne aflam departe de casa. Includerea asistentei rutiere pe langa polita Casco va asigura si tractarea autovehiculului precum si transportul pasagerilor la locul de destinatie al calatoriei sau cazarea acestora daca evenimentul a avut loc la ore tarzii.

Asistenta rutiera ofera de regula un numar de telefon apartinand centrului de asistenta, ce poate fi apelat 24 ore din 24, 7 zile pe saptamana. In urma detaliilor date de apelant, operatorii vor stabili si vor comunica acestuia procedura si timpul aproximativ in care echipa de interventie va ajunge la fata locului. Daca asistenta rutiera este oferita in cadrul unui pachet de asigurare, costurile de reparatie, tractare si toate celelalte cheltuieli aferente vor fi suportate de asigurator.

Echipa de interventie va incerca remedierea defectiunilor, daca acestea sunt minore si nu afecteaza conditiile de garantie a autovehiculului. Aceste interventii pot fi : schimbari sau vulcanizari de anvelope, inlocuiri de bujii, filtre, becuri, acumulatoare, alimentari cu combustibil, s.a. Daca autovehiculul nu poate fi reparat pe loc, acesta va fi tractat fie la cel mai apropiat atelier auto fie la unul anume indicat de sofer. In cazul in care cheltuielile sunt acoperite de asigurator, service-ul auto va fi unul anume autorizat de acesta.

In cazul in care autovehiculul va trebui tractat de la locul avariei, pasagerii vor fi transportati fie odata cu autovehiculul la atelierul de reparatii, la domicilui sau la locul de destinatie al calatoriei, dupa caz si dupa aprobarea asiguratorului. Unele servicii de asistenta rutiera ofera optiunea de cazare intr-o locatie apropiata locului avariei, daca apelul a fost preluat noaptea.

La societatile care ofera acoperire in afara granitelor tarii intalnim si inlocuirea autoturismului avariat pe perioada sejurului in strainatate, precum si repatrierea autoturismului.

Societatile de asigurari pot oferi asistenta auto in cadrul unei asigurari precum cea tip Casco dar si ca o polita separata chiar daca asiguratul a achizitionat o polita RCA sau Casco de la alt asigurator.

Despre asigurari auto