Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
RCA ieftin
  • RCA ieftin
  • Cel mai mic pret de pe piata
Asigurarea obligatorie RCA este probabil singura polita de asigurare la care pretul este factorul determinant in achizitionarea acesteia. Cum polita RCA nu afecteaza in mod direct cumparatorul ci un tert, proprietarii de masini de la noi din tara prefera un RCA ieftin fara sa se intereseze despre solvabilitatea asiguratorului.

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto va acoperi daunele produse de contractantul politei unui tert, in cazul in care asiguratul este cel vinovat de accident. In cazul unui accident usor, fara vatamari corporale, se poate proceda in conformitate cu instructiunile date de constatul amiabil: formularul se depune de catre ambele persoane implicate in accident la asiguratorul partii vinovate care va cere completarea unui alt formular tipizat dupa care va elibera documentul de introducere in reparatie. In cazul unui accident mai serios, cu vatamare corporala, procedeul este asemanator cu exceptia faptului ca se va merge la Politie pentru constatare.

Daca RCA-ul pe care il cumparam nu ne afecteaza cu nimic in cazul unei daune de ce sa nu il cumparam pe cel mai ieftin de pe piata, indiferent daca societatea are renume de rau platnic sau nu? Asa gandesc majoritatea soferilor de la noi din tara... Dar, avem sanse foarte mari ca la un moment dat sa fim loviti de un sofer care are si el asigurare la o societate care ne va purta luni de zile pentru aprobarea dosarului sau pur si simplu va respinge dosarul. In acest caz tot ce putem face este sa depunem o reclamatie la CSA, sa dam in judecata societatea de asigurari care ar trebui sa ne despagubeasca sau eventual sa dam in judecata vinovatul care la randul sau, in cazul in care plateste paguba, va da in judecata asiguratorul pentru recuperarea banilor... In toate cazurile vom lungi povestea si judecata pe multe luni de zile fara ca autoturismul nostru sa fie reparat.

Un RCA ieftin nu inseamna ca asiguratorul nu este de incredere. Din potriva, un asigurator puternic pe piata, stabil din punct de vedere financiar si cu multi clienti poate oferi cel mai ieftin RCA la momentul in care conform calculelor sale, un anumit segment din piata prezinta un risc scazut. De exemplu intr-un top al celor mai ieftine polite RCA, un asigurator poate fi pe primul loc in cazul unei polite pentru o persoana de peste 35 de ani, sofer Dacia, in mediu urban, dar in cazul unei polite pentru o persoana sub 35 de ani, sofer auto tip sport, mediu urban, poate fi pe ultimul loc, cu cel mai mare pret pentru aceasta asigurare, datorita faptului ca pentru aceasta categorie asiguratorul considera ca isi va asuma un risc mai mare.

Asadar, pe langa pret am putea sa ne informam si despre obiceiurile de plata ale asiguratorului si stabilitatea acestuia, chiar daca nu ne afecteaza in mod direct, putem sa facem un mic efort in favoarea celorlalti participanti din trafic pentru ca la un moment dat s-ar putea sa dam si noi de necaz.