Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Riscurile acoperite si riscuri neacoperite de asigurari tip Casco
  • Acoperire totala in caz de avarie
  • Se acopera furtul accesorilor sau furtul total
  • Reduceri pentru dotarea masini cu alarma
  • Asigurari pentru toate tipurile de autoturisme
Politele de asigurare Casco difera printre alte aspecte si prin riscurile acoperite, desi se regasesc sub aceasi denumire la majoritatea asiguratorilor.

Cele mai comune riscuri acoperite de polite de acest tip sunt:

Avaria partiala: in aceasta categorie intra avariile a caror reparatie costa mai putin decat un procent dinainte stabilit, din suma asigurata. In cadrul acesteia se pot include pagube provocate autovehiculului de loviri, ciocniri, rasturnari, zgarieri, incendiu, explozie, fortele naturii s.a.. Se vor despagubi si pagubele provocate autovehiculului prin incercarea de salvare precum si cheltuielile efectuate in vederea transportului la cel mai apropiat atelier de reparatii. Doar in cazul in care sunt incluse in polita de asigurere, se vor despagubi si pagubele aduse dotarilor suplimentare montate la autovehicul.

Avaria totala: se declara atunci cand reparatiile autovehiculului ar depasi un procent dinainte stabilit in polita, de regula fiind vorba de circa 80% din suma asigurata. In acest caz asiguratorul va decide plata sumei asigurate minus valoarea epavei.

Furt partial: se acopera furtul accesorilor (casetofon, boxe, oglinzi, roata de rezerva,s.a.) dar si pagubele produse de infractori chiar si cu ocazia tentativei de furt (deteriorarea interiorului masinii, spargerea geamului, s.a.)

Furt total: odata cu adaugarea acestei optiuni la polita, asiguratorul va cere declararea numarului de chei si telecomenzi detinute, avand si posibilitatea de a verifica la producatorul autoturismului, numarul total de chei emise si inregistrate. In caz de furt total se va cere evidenta acestora, iar in caz de lipsa sau nedeclararea unora din acestea, asiguratorul poate refuza plata. Fac exceptie cazurile in care soferul autovehiculului a fost deposedat de acestea prin violenta.

Printre riscurile care de obicei nu se acopera de asigurari tip Casco, amintim:
  • Pagube datorate: uzurii, a substantelor corozive, a defectelor de fabricatie, intretinerii necorespunzatoare, a utilizari improprii destinatiei autovehiculului, a folosiri la intreceri sau concursuri, actiunii razboiului sau revoltelor, explozii nucleare si/sau efectele acestora.
  • Cand autoturismul asigurat a fost imprumutat cu consimtamantul asiguratului, unei persoane care refuza sa il restituie
  • Daca furtul sau tentativa de furt a autovehiculului nu a fost anuntata la Politie sau daca la comiterea acestei infractiuni au luat parte membrii familiei asiguratului.
  • Nu se acopera pagube indirecte de genul: pierderi cauzate de lipsa folosirii autovehiculului sau reducerea valorii acesteia dupa reparatii.
  • Confiscarea, sechestrarea sau distrugerea autovehiculului din ordinul guvernului de drept sau a altor autoritati publice
Despre asigurari auto