Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Accidente usoare si constatarea amiabila
  • Formularul de constatare amiabila
  • Valabil pentru accidente usoare intre doua autovehicule
  • Formularele se gasesc la asiguratorii RCA sau Casco
  • Pliant cu instructiuni: Constatare Amiabila
In cazul unui accident rutier care nu s-a soldat cu victime ci doar cu pagube materiale nu mai este nevoie sa mergem la sectia de politie pentru a solutiona problema. De la 1 Iulie 2009 a intrat in vigoare constatarea amiabila cu ajutorul careia putem apela direct la societatea de asigurare.

Constatul amiabil este valabil in cazul accidentelor usoare dintre doua vehicule, pe teritoriul Romaniei. Acest nou procedeu vine in ajutorul tuturor partilor implicate intr-un asemenea eveniment. Soferii celor doua vehicule implicate in accident nu mai trebuie sa parcurga toti pasii procedurii birocratice si au astfel optiunea de a se intelege pe cale amiabila.

Formularul de constatare amiabila poate fi procurat de la asiguratorul RCA sau Casco. Completarea si semnarea acestui formular nu inseamna recunoasterea vinovatiei in fata legii, ci exprima consensul participantilor la accident despre cum s-a desfasurat evenimentul nefericit si reprezinta un document care va contribui la solutionarea dosarelor de dauna.

Formularul trebuie completat cu datele exacte din polita RCA, talonul de inmatriculare si permisul de conducere al fiecaruia dintre participantii la accident. Este recomandata verificarea datelor inscrise in constat de catre ambele parti pentru evitarea greselilor.

Formularul de constatare amiabila trebuie depus personal de ambele parti implicate in accident, fie la asiguratorul partii vinovate, daca doriti sa cereti despagubiri sau in caz contrar la asiguratorul propriu. In afara de aceasta veti primi spre completare o declaratie tipizata de la asigurator, dupa care acesta va elibera daca este cazul un document de introducere in reparatie.

In cazul in care se cer despagubiri de la alta societate decat asiguratorul propriu, este recomandata avizarea in scris si a acestuia odata cu transmiterea unei copii a constatului amiabil si a documentelor aditionale ce au fost folosite pentru solutionarea cazului de dauna.

Pentru o buna intelegere a acestui formular, CSA a lansat in iulie 2009, un pliant cu instructiuni de utilizare: ”Constatarea amiabila de accident - Ghid de buna purtare in caz ca ti-ai lovit masina.