Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Ce este prima suplimentara de reintregire a sumei asigurate in cadrul Casco?
Polita Casco obliga asiguratorul sa plateasca daunele produse in urma unui risc asigurat, doar in limita sumei asigurate. Astfel nu conteaza de numarul daunelor din acelasi accident sau de valoarea totala a acestora, asiguratorul va plati cel mult suma ce apare in contractul de asigurare.

Dupa plata despagubirilor ca urmare a producerii unui risc asigurat, asiguratorul va diminua suma asigurata cu suma platita pentru acea dauna. Astfel, dupa fiecare dauna platita de catre asigurator suma asigurata va fi egala cu: suma asigurata inscrisa in polita minus valoarea daunei platite.

Exemplu: Daca suma asigurata este de 10000 euro, asiguratorul plateste o dauna in valoare de 2000 de euro, suma maxima platibila pentru un eveniment ulterior va fi de 8000 euro.

In acest caz, asiguratorul ne va da sansa de a intregi suma asigurata prin plata unei prime suplimentare. Se calculeaza astfel:

prima suplimentara este egala cu: dauna platita *cota de prima *luni ramase in polita / 12
(cota prima= prima de asigurare/suma asigurata )

Exemplu : Sa presupunem:
suma asigurata: 10000 euro
prima de asigurare: 580 euro
dauna platita=2000 euro
nr. de luni ramasa din polita: 10
cota prima=580:10000=0.058
prima suplimentara=2000*0.058*(10/12)= 96.66 euro

Exista asiguratori care ofera gratuit reintregirea sumei asigurate in cadrul unor bonusuri promotionale sau norme interne. La altii aceasta poate fi facultativa sau obligatorie, dupa plata despagubirilor primei daune sau la deschiderea dosarului urmatoarei daune.