Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Scutire de la plata primelor de asigurare
  • Nu mai putem plati primele de asigurare
  • Nu se pierd primele deja platite
  • Nu se acorda pentru casnici, pensionari si someri
  • Se poate pastra asigurarea de viata
Cu timpul pot aparea schimbari in viata noastra, de natura sa reevaluam prioritatile noastre financiare. Asigurarea de viata, fiind o investitie pe termen lung poate parea o investitie buna si acceptabila ca si cost la momentul achizitionarii politei, dar viata ne poate aduce surprize neplacute. Nu este niciodata exclus cazul in care asiguratul nu mai poate plati primele de asigurare conform contractului. Pot fi cauze sociale, pierderea locului de munca sau faliment, ori schimbari in starea de sanatate a asiguratului ce il face sa nu mai poata munci pentru a obtine venituri.
Clauza de scutire de la plata primelor presupune posibilitatea de incetare a platii primelor de asigurare in cazul in care dupa data inceperii politei asiguratul sufera o invaliditate in urma caruia nu mai poate munci si drept urmare nu poate achita primele de asigurare. Astfel, pentru o prima suplimentara foarte mica, va fi acoperit si acest risc.

Aceasta clauza nu se acorda persoanelor casnice, somerilor sau pensionarilor, pentru ca acestia nu se incadreaza in categoria de risc care este acoperita de aceasta polita suplimentara. Aceasta clauza este acceptata doar daca asiguratul nu mai poate munci pentru a obtine venituri din care sa plateasca prima de asigurare. Astfel, somerii, pensionarii si persoanele casnice sunt eliminate din start pentru ca nu au o sursa de venit provenita din munca. Clauza este valabila doar pana la pensionarea asiguratului, deoarece dupa acest moment va intra in categoria mai sus amintita in care nu mai poate munci pentru a obtine venituri.

Unii asiguratori extind clauza de scutire de la plata primelor oferind posibilitatea de transformare a politei cu prime achitate anual intr-o polita cu prime achitate integral. Astfel asiguratul poate intrerupe plata primelor, dupa o anumita perioada inscrisa in contract, fara sa piarda primele deja platite, polita de asigurare ramanand in vigoare dar pentru o suma asigurata redusa, recalculata pe baza primelor deja platite. Aceasta este o optiune favorabila asiguratului care isi va pastra asigurarea de viata pe termenul inscris in polita desi cu o suma asigurata mai mica.