Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Ce autovehicule se pot asigura?
In Romania putem vorbi de doua tipuri principale de asigurare, asigurarea de raspundere civila care este obligatorie pentru toate autovehiculele si asigurarea pentru avarii si furt care este facultativa.

In cazul RCA orice persoana fizica sau juridica care are in posesie un autovehicul ce poate fi supus inmatricularii in Romania, are obligatia de a asigura autovehiculul pentru cazurile de raspundere civila care sunt urmarea unui accident din vina proprie, soldat cu pagube.

Pentru o asigurare tip Casco se pot asigura orice autovehicule cu destinatia de transport terestru, fie bunuri sau persoane, dar si alte autovehicule pentru destinatii speciale. Remorcile si semiremorcile de regula se asigura separat, multi asiguratori punand la dispozitia clientilor pachete de asigurare care cuprind riscuri si acoperiri diverse, specifice pentru destinatia autovehiculului vizat.

In cazul autoturismelor, majoritatea asiguratorilor ofera polite pentru masini noi si pentru cele cu o varsta maxima de 8 ani. Unii asiguratori accepta si asigurarea autoturismelor cu o varsta de pana la 12 ani, odata cu negocierea unei prime mai mari. Se pot asigura si masini de epoca sau de colectie. In momentul incheierii politei de asigurare, autovehiculele trebuie sa fie inmatriculate in Romania si sa aiba inspectia tehnica valabila.

Aici intervine intrebarea daca merita sa imi asigur autoturismul sau nu? Asigurarea RCA fiind obligatorie, nu exista discutii pe aceasta tema ci doar privind asigurarile pentru avarii si furt.

Asigurarile Casco se fac pentru masini relativ noi, o masina cu cat este mai noua este mai scumpa, pentru a decide daca suntem in stare sa ne asumam riscul unei avarii serioase la autoturism sau disparitia totala a acesteia prin furt sau avarie, ar trebui sa facem un mic calcul. Cat costa piesele de schimb luate individual si reparatiile unor daune partiale si valoarea masinii in caz de furt sau distrugere si sa decidem daca ne permitem inlocuirea autoturismul din bugetul propriu sau lasam aceasta raspundere pe seama unei companii de asigurari, platind o prima anuala in schimb.