Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
La ce valoare se asigura cladirile?
Cladirile se asigura fie la valoarea de nou, fie la valoarea reala. Prin valoarea de nou, se intelege costul construirii respectivei cladiri, rezultat din devize, expertize, facturi, contracte sau alte documente de procurare. Valoarea reala consta in valoarea de nou minus gradul de uzura, vechimea cladiri sau gradul de intretinere a acesteia.

Locuinta nu se asigura la valoarea de piata. Pretul de pe piata locala, care se poate obtine de catre proprietar pentru respectiva cladire in urma unei tranzactii imobiliare fiind de regula nerealist, de obicei mult prea mare si astfel neacceptat de asiguratori.

In cazul in care aceste devize si expertize nu sunt disponibile pentru stabilirea valorii noi, aceasta se va determina in baza unor tabele de evaluare, conform metodologiei asiguratorilor.

Sumele asigurate pot fi stabilite in lei sau valuta, iar pentru atenuarea fenomenului inflationist, la cererea asiguratului, sumele asigurate se vor ajusta periodic, lunar sau trimestrial dupa caz, in functie de rata inflatiei de la sfarsitul perioadei stabilite pentru ajustare.

In baza acestei polite se pot asigura orice fel de cladiri cu destinatie de locuinta (apartament, casa, vila, sau casa de vacanta), anexele acestora si bunurile din aceasta cladire.
Primele de asigurare vor fi calculate in functie de:
    - suma asigurata,
    - localitate, polite vandute pentru zone cu risc seismic sau de inundatie mai mare vor fi mai scumpe,
    - vechimea imobilelor, in ceea ce priveste apartamentele, locuinta ce se afla intr-o cladire construita inainte de anul 1977 va avea o polita mai scumpa decat un apartament identic dintr-o cladire mai noua.
In cazul asigurarilor obligatorii ale locuintei, suma asigurata nu va tine cont de valoarea locuintei. Sumele asigurate astfel sunt de 20.000 de euro pentru locuintele din mediul urban si 10.000 de euro pentru locuintele din mediul rural.

Astfel indiferent de valoarea de pe piata a locuintei, numarul de camere sau localitatea unde se afla, un apartament cu 2 camere din Tarnaveni si un apartament cu 4 camere din capitala, vor fi asigurate pentru aceasi suma de 20 mii de euro si prima de asigurare va fi aceeasi.  Astfel chiar daca pagubele provocate de un risc asigurat trec de maximul sumei asigurate, pagubitul nu va primi mai mult decat suma inscrisa in polita.