Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Modalitate ieftina de protejare a cladirii si bunurilor
Asigurarea locuintei si a bunurilor continute este cea mai importanta si ieftina asigurare non-viata. Costa aproximativ 0,3% din valoarea locuintei (exemplu: pentru un apartament sau casa in valoare de 30.000 de euro, prima de asigurare pentru toate riscurile este de 90 de euro pe an).

Chiar daca tehnologia si metodele tehnice de prevenire s-au perfectionat de-a lungul anilor inundatiile, cutremurele, grindina, furtunile, prabusirile de teren sunt imposibil de evitat sau de prevenit.

Aceleasi evenimente care pun in pericol locuinta Dvs. pot afecta bunurile aflate in casa (mobilier, obiecte de valoare, aparatura electrocasnica si electronica, imbracaminte, unelte gospodaresti, etc.). Alt pericol il reprezinta furtul prin efractie sau prin acte de talharie, care pun in pericol viata si bunurile de valoare, ajungand pana la distrugeri de locuinte.

Toate aceste evenimente sunt tot atatea argumente care sustin necesitatea asigurarilor locuintelor si a bunurilor continute in acestea.

Astfel de asigurari se pot incheia oricand in cursul anului. Prin acest tip de asigurari se pot asigura: cladiri si alte constructii speciale (elemente fixe si detasabile de fundatie sau impamantare, instalatii fixe hidraulice, igienico-sanitare, de incalzire, lifturi, instalatii fixe de iluminat, instalatii de aer conditionat, etc.), bunuri casnice (aparatura electronica si electrocasnica), mobilier, bunuri personale.

In cazul pietrelor pretioase, bijuteriilor, marcilor postale, tablourilor, sculpturilor, a colectiilor sau altor obiecte de valoare nu toate companiile isi asuma responsabilitatea.

Locuinta va fi asigurata in integritatea ei constructiva: fundatie, soclu, pereti, plansee, acoperis, pardoseli, ferestre, usi, scari, etc.

Riscuri pentru care se acorda despagubiri sunt: incendiu, trasnet, explozie (de gaze sau aburi), caderea pe cladire a aparatelor de zbor sau parti ale acestora si obiecte transportate de acestea, cutremur, inundatie, furtuna, grindina, ploaie torentiala, greutatea stratului de zapada, avarii accidentale ale instalatiilor de apa, canal, sau incalzire, pagube produse datorita actiunii rau voitoare a unor persoane, furt prin efractie a bunurilor, etc.

Aceste polite pot fi incheiate atat de persoane fizice, cat si juridice. Ele acopera necesitatea proprietarilor, persoanelor fizice si juridice, ocupantilor locuintelor private, fiind o masura speciala de protectie pentru cladiri si continutul acestora.

  • Asigurarea obligatorie a locuintei - amenzi aplicabile din iulie 2011
  •