Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea de pierdere a profitului
  • Se incheie odata cu asigurarea de bunuri
  • Acopera pierderea profitului cauzat de intreruperea activitatii
  • Reducere in cadrul pachetelor de asigurari pentru IMM
Asigurarea de pierdere a profitului sau intrerupere a activitatii se adreseaza persoanelor juridice a caror activitate este conditionata de functionarea corecta a echipamentului de productie, de existanta unei cladiri in care se efectueaza procesul de productie, si buna stare a materialelor prime precum si a materialelor produse. Aceasta asigurare este contractata in scopul repuneri asiguratului in pozitia avuta inainte de producerea evenimentului care a cauzat intreruperea activitatii aducatoare de profit.

Asigurarea de intrerupere a activitatii sau pierdere a profitului se incheie doar impreuna cu o asigurare de bunuri, avand sens doar in cazul producerii de daune la bunurile asigurate care vor determina o intrerupere a activitatii, cauzatoare de pierdere de profit. Asadar orice eveniment care cauzeaza distrugerea materiala a cladiri sau bunurilor care influenteaza sursa de venit a asiguratului, nu reprezinta doar o paguba materiala ci si reducerea posibilitatii de castig sau chiar falimentul acestuia.

Ca regula generala, asigurarea este limitata la pierderea profitului brut datorita reducerii cifrei de afaceri si a cresterii costului activitatii, avand ca scop doar compensarea profitului ce ar fi existat daca nu s-ar fi produs evenimentul asigurat.

Perioada de despagubire reprezinta perioada maxima de timp declarata, pe baza careia se vor calcula consecintele economice de oprire a activitatii asiguratului. Incepe de la data producerii daunei si se incheie la data reinceperii activitatii, aceasta perioada nu poate depasi perioada de asigurare inscrisa in polita, dar nu este limitata de data expirarii acesteia.

Suma despagubita se calculeaza astfel: despagubirea = (vanzare medie zilnica) x (procent de profit net) x (zile lucratoare de intrerupere)