Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea banilor si a altor valori
  • Asigurare pentru bani, metale pretioase bijuterii si alte valori
  • Protectie in timpul depozitarii, manipularii si transportului
  • Asigurare pentru distrugere si furt
Asigurare de protectie financiara destinata persoanelor juridice, obiectul asigurarii il constituie: bancnote, monede, carduri, cecuri, hartii de valoare, metale pretioase, bijuterii. Printre societatile vizate de acest tip de asigurare sunt: societati de schimb valutar, puncte de vanzare a bijuteriilor si pietrelor pretioase, magazine mari, etc.

In general societatile de asigurari ofera protectia acestor valori in timpul depozitarii (in seifuri, casete de valori, tezaure, bancomate), pe durata transportului (in mijloace proprii sau inchiriate, specializate, si in interiorul cladirii, de catre casieri sau curieri), precum si in timpul manipulari acestora de catre angajati pe durata programului de lucru.

Printre conditiile cerute de catre asigurator, pentru prevenirea evenimentelor ce ar putea cauza o pierdere, sunt:
    -seifurile sau cutiile de siguranta in care se afla valorile sa fie incuiate, iar cheile sa fie pastrate de o anumita persoana desemnata de catre asigurat,
    -incarcarea si descarcarea valorilor in mijlocul de transport trebuie efectuate sub paza,
    -transportul trebuie efectuat prin mijloace omologate si special destinate acestui scop.
Riscurile acoperite de polita de asigurare a banilor si a valorilor pot fi adaptate nevoilor clientului dar in general acopera: incendiu, explozie, traznet, cutremur, furt, vandalism, terorism, etc.

Suma asigurata se va stabili la valorile declarate de asigurat dar cu acordul asiguratorului. Exista insa o flexibilitate in aceasta privinta datorata faptului ca asiguratul poate manevra valori mai mari sau mai mici in perioada de valabilitate a contractului, fapt ce va determina si modificarea primelor platite de asigurat. De regula se despagubesc si cheltuielile rezultate din inlocuirea sau repararea seifurilor, caselor de marcat sau a cutiilor de siguranta deteriorate in timpul unui furt sau a unei tentative de furt.

Pentru stabilirea primelor se vor cere informatii detaliate privind factorii de risc acceptati de asigurator. Aceasta va depinde de obiectul de activitate al asiguratului, frecventa transporturilor, valoarea maxima pe transport, punctele de incarcare/descarcare, locul depozitarii, personalul implicat, echipamente si masuri de securitate luate de catre asigurat pentru prevenirea incidentelor de orice fel.