Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Asigurarea locuintei: facultativ sau obligatoriu?
Incepand cu 15 iulie 2010, asigurarea locuintei este obligatorie.

O asigurare minima a locuintei este necesara iar asigurarea obligatorie ne va proteja caminul impotriva dezastrelor naturale. Nu de putine ori aflam de familii ce au ramas pe drumuri din cauza inundatiilor sau a unor alunecari de teren iar cutremurele pot devasta orase intregi. Primele de asigurare variaza intre 10 si 20 de euro pe an, aceasta nu este o suma inacceptabila pentru protectia casei noastre si a viitorului familiei. Suma asigurata nu va fi nici ea foarte mare, intre 10 si 20 de mii de euro, aceasta nu va acoperi pagubele cauzate de calamitatile naturale in cazul distrugerii totale a locuintei dar va sprijini familia mai mult decat ar putea ajutoarele sociale.

Toate locuintele vor trebui asigurate pentru cei ce nu se conformeaza acestui sistem aplicandu-se amenzi pana la 500 de lei. Exista o perioada de gratie de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii, pentru cei ce nu detin o polita de asigurare a locuintei. Pentru cei care detin o asigurare facultativa a locuintei, perioada de gratie este de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Asigurarea obligatorie acoperind o mica parte din riscurile la care este supusa o locuinta este recomandata si incheierea unei polite de asigurare facultativa, care sa ofere protectie si pentru alte riscuri decat calamitatile natrurale. In unele medii, incendiile sau exploziile sunt mai dese decat dezastrele naturale si o asigurare ce acopera astfel de riscuri ne-ar fi mai folositoare.

Dupa un sondaj de opinie, facut de specialisti, in Romania 85% din locuinte sunt proprietate personala, insa din acestea doar 10% sunt asigurate, pe cand in Occident, doar 50-65% din locuinte sunt proprietate privata, dar procentul locuintelor asigurate se ridica la aproape 100%.

In eventualitatea in care polita de asigurare facultativa, va fi acceptata de autoritati ca polita valida, inlocuind-o pe cea obligatorie pentru dezastre naturale, aceasta fiind propunerea venita de la societatiile de asigurare, acest tip de asigurare va cunoaste o crestere a primelor brute subscrise cu cel putin 100%.

  • Asigurarea obligatorie a locuintei - amenzi aplicabile din iulie 2011

  •