Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea lucrarilor de constructii
 • Asigura lucrarile de constructii, materiale si lucrari temporare
 • Raspunderea civila fata de terti a constructorului
 • Reduceri pentru masuri luate pentru prevenirea riscurilor
 • Polite "All Risks" (acopera toate riscurile)
Acest tip de asigurare acopera pierderi produse la lucrarile de constructii, materiale si lucrari temporare (schele, baraci de santier...)precum si raspunderea civila fata de terti.

Printre acestea: constructii civile,(locuinte, cultura, sport, administrative, birouri, comerciale, etc), constructii industriale (hale, ateliere, garaje, hangare, depozite, etc), constructii agricole (hambare, sere, grajduri etc), drumuri, poduri, tuneluri, instalatii si utilaje industriale, etc..

Asiguratul poate fi: beneficiarul lucrarii, antreprenorul sau ambii. De obicei se foloseste tipul de asigurare: “toate riscurile” (all risks) care va acoperi pagube produse din orice motiv cu unele exceptii.

Printre acestea: razboi (inclusiv invazie sau orice tip de actiune a unui dusman extern),revolutie, confiscare expropriere, nationalizare, distrugere sau avariere din ordinul unei autoritati publice,explozii atomice, actiunea voita sau neglijenta intentionata a asiguratului, incetarea totala sau partiala a lucrului.

Asiguratul are obligatia sa ia masurile de management al riscului recomandate de asigurator si sa il anunte in cazul modificarilor aparute care ar duce la agravarea riscului asigurat.

Pagubele materiale vor fi despagubite in functie de gradul de distrugere prin inlocuire sau reparare. De obicei se vor despagubi si cheltuielile pentru curatarea locului sau a inlaturarii resturilor ramase, in limita sumei asigurate.

In cele mai multe cazuri polita va prevede anumite excluderi speciale, in afara celor generale amintite mai sus. Acestea se refera la:
  - uzura, coroziune, corodare,
  - pierderi si deteriorari ca urmare a defectiunilor de fabricatie sau de executie a lucrarii, a defectiunilor sau deranjamentelor electrice sau mecanice,
  - pagube produse vehiculelor autorizate sa circule pe drumuri publice, nave sau aeronave,
  - pagube produse prin distrugerea documentelor (dosare, planuri, chitante, bani, garantii, etc),
  - pagube provocate de disparitia unor bunuri (daca aceasta a fost observata doar cu prilejul inventarului periodic).
Privind raspunderea fata de terti, asiguratorul va despagubi asiguratul pentru prejudiciile pentru care acesta raspunde in fata legii fata de terte persoane si carora este obligat sa acorde sume cu titlul de dezdaunare. Printre acestea amintim:
  - accident sau imbolnavire
  - pierderea sau deteriorarea bunurilor tertilor, aflate in legatura directa cu constructia/montajul de pe santier sau in imediata vecinatate a acestora,
  - cheltuieli de judecata pe care asiguratul trebuie sa le plateasca,
  In ambele cazuri de despagubire se va lua in considerare si se va scade din suma despagubita, fransiza acceptata de asigurat.