Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Cum pot economisi bani cu o asigurare de locuinta?
Economisirea cand este vorba de o asigurare de locuinta nu inseamna cea mai ieftina polita, puteti plati cele mai mici prime de asigurare si in cazul unui eveniment neplacut sa va dati seama ca toti banii platiti pana in acel moment s-au dus pe apa sambetei pentru ca polita ieftina avea putine acoperiri, suma asigurata mica, conditii imposibile pentru plata despagubirilor.

Daca sunteti hotarat pentru o astfel de polita de asigurare, va sfatuim sa nu va grabiti sa acceptati oferta primului broker, sau chiar al primei firme de asigurari care va iese in cale. Mai intai analizati si studiati toate companiile de asigurare care isi desfasoara activitatea in Romania, si care au vechime in domeniul asigurarilor.

In Romania, la ora actuala, sunt peste 39 de astfel de companii. Verificati compania de asigurare inainte de a semna un contract. Interesati-va ce optiuni va ofera la acest tip de asigurare (fiecare companie de asigurare difera una de cealalta incepand cu preturile asigurarilor, si optiunile care vi le pot oferi acestea).

Pentru a economisi trebuie gasit un echilibru intre toti factorii inclusi in polita de asigurare.

Suma asigurata trebuie sa fie cat mai apropiata de valoarea locuintei, daca este mai mica veti plati si prima de asigurare mai mica dar in caz de daune totale nu veti putea reconstrui sau cumpara o locuinta identica. Daca suma asigurata este mai mare decat valoarea reala a locuintei, si primele platite vor fi mai mari.

Trebuiesc atent analizate riscurile acoperite, in multe cazuri adaugarea sau eliminarea unui risc de pe polita poate duce la schimbari in suma platita ca prima de asigurare. Daca locuiti intr-o zona montana de exemplu o asigurare impotriva uraganelor este de prisos dar acoperirea daunelor provocate de greutatea zapezii sau avalanse este necesara.

Elemente de prevenire a unor riscuri precum instalarea de echipamente impotriva incendiilor sau alarme vor adauga la protectia locuintei si vor scadea considerabil din primele de asigurare.

Informati-va care sunt cele 2 firme de reasigurare care sprijina compania de asigurare pentru care ati optat.