Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro

Asigurarea obligatorie a locuintei - Polita PAD
  • Asigurari obligatorii de locuinte
  • Prima anuala intre 10 si 20 euro
  • Suma asigurata intre 10.000 si 20.000 de euro
  • Acopera: cutremure, inundatii si alunecari de teren
Asigurarea obligatorie a locuintei a intrat in vigoare incepand cu data de 15 iulie 2010.

Privita de multi ca o cheltuiala in plus, aceasta asigurare doreste sa ne ajute in cazul catastrofelor naturale, prima platita anual fiind o suma acceptabila. Suma asigurata in cazul unor evenimente nefericite nu este nici ea mare, in majoritatea cazurilor neacoperind daunele totale produse unei locuinte, dar este destul pentru nu lasa familiile celor afectati pe drumuri.


Conform Legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, exista 2 tipuri de cladiri in functie de materialele folosite la constructie:
  • tip A - constructii cu structura de rezistenta din lemn, metal sau beton armat, pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale care au fost supuse tratamentelor chimice sau termice, constructiile de acest gen fiind specifice mediului urban. Pentru acestea suma asigurata va fi de 20.000 de euro iar prima de asigurare 20 de euro pe an.
  • - tip B - constructii ale caror pereti exteriori sunt din caramida nearsa sau alte materiale ce nu au fost supuse tratamentului chimic sau termic, aceste tipuri de constructie putand fi gasite in mediul rural. Pentru acestea suma asigurata va fi de 10.000 de euro iar prima de asigurare 10 euro pe an.
Indiferent de valoarea locuintei pe piata imobiliara, localitatea si pozitionarea acesteia, preturile sunt fixe, pentru o suma asigurata mai mare putand fi achizitionata o polita facultativa de asigurare.

 


Dar aceasta polita obligatorie va acoperi doar dezastre naturale: cutremur, inundatii, alunecari de teren. Pentru a avea o acoperire corespunzatoare avem nevoie si de o asigurare facultativa care sa acopere riscuri frecvente in zona in care locuim. In orase de exemplu, apartamentele de bloc sunt mai expuse riscurilor de incendii sau furt. Desi in cele mai multe cazuri daunele provocate de incendii sau furt nu sunt totale si nu depasesc pagubele provocate de unele dezastre naturale, acestea sunt mult mai frecvente.

Astfel se recomanda alaturi de polita obligatorie si achizitionarea unei asigurari facultative care sa acopere riscuri aferente zonei in care se afla locuinta.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), functioneaza ca o societate comerciala de asigurare si reasigurare, avand in componenta mai multi asiguratori care sunt autorizati pentru incheierea contractelor obligatorii ale locuintei. Desi planurile pentru asigurarea obligatorie a locuintei exista de mai multi ani, aplicarea acestora a fost amanata de mai multe ori din diferite motive, cel mai important fiind infiintarea tarzie a PAID (septembrie 2009, 13 asiguratori si un capital social de 4,545 milioane de euro).

Politele de asigurare obligatorie a locuintei pot fi cumparate de la aceste companii: ABC Asigurari, Ardaf, Astra, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins, Generali, Grawe Romania, Groupama Asigurari, Platinum Romania si Uniqa.
Comanda - Asigurarea obligatorie a locuintei
.
Pretul politei de asigurare este acelasi la toate companiile de asigurare care participa la acest program. Polita de asigurare este valabila pentru 1 an de zile si acopera urmatoarele riscuri: cutremur, inundatie si alunecari de teren.
Companie
Categorie locuinta
Tip A
Tip B
Comanda polita de asigurare