Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari de accidente ce acopera invaliditatea permanenta
  • Protectie financiara in caz de invaliditate
  • Varsta de cuprindere in asigurare: 16-60 ani
  • Poate acoperi si decesul din accident
  • Clauza a unei asigurari de accidente, sanatate sau de viata
Acest tip de asigurare se contracteaza in cele mai multe cazuri ca o clauza aditionala unei polite de baza, fie asigurare de accidente, de sanatate sau de viata. Astfel poate regasi sub alte denumiri, avand si alte acoperiri precum decesul sau componente de economisire, dar si de sine statator. Aceasta polita are ca scop asigurarea unor venituri in cazul in care persoana asigurata nu mai poate exercita o profesie sau activitate care sa ii ofere castiguri materiale. Poate fi contractata de persoane fizice intre 16 si 60-70 de ani dar si de persoane juridice pentru acoperirea accidentelor de munca ale angajatilor la serviciu sau in timpul deplasarilor in interes de serviciu. In ambele cazuri se poate extinde la o acoperire de 24 din 24 de ore.

Invaliditatea permanenta din punctul de vedere al asiguratorului este diminuarea integritatii corporale sau mentale a unei persoane, ce  impiedica exercitarea profesiei sau a unei activitati in urma careia sa poata avea venituri. Aceasta stare trebuie confirmata de cel putin un medic spcialist agreat de asigurator, sa nu existe posibilitatea ameliorarii si invaliditatea permanenta sa fie fixata definitiv conform legilor in vigoare.

Suma asigurata se stabileste de regula la acordul celor doua parti, asiguratorii avand de obicei o suma minima si o anumita perioada de ani pentru acoperirea politei. Suma asigurata este incasata in totalitate de asigurat in cazul declararii de invaliditate permanenta totala, sau ca un anume procent din acesta, in cazul invaliditatii permanente partiale, in functie de gradul de invaliditate. Daca polita acopera si decesul din accident, la producerea riscului asigurat beneficiarii sumei asigurate sunt de obicei familia si mostenitorii legali ai asiguratului.