Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Doresti o Asigurare de viata?
Protectie impotriva inflatiei
  • Investitii pe termen lung
  • Tine pas cu inflatia
  • Corectarea sumei asigurate
  • Primele platite in valuta sau lei
Clauza de protectie impotriva inflatiei este intalnita la asiguratorii din tarile a caror rata a inflatiei este ridicata, mai ales la politele semnate pe termen lung indiferent de tipul asigurarii. In Romania aceasta clauza este una importanta, asiguratorii amintind de aceasta ca una dintre beneficiile pachetului oferit.

Asigurarea de viata fiind o investitie pe termen lung, rata inflatiei poate afecta in mod serios suma asigurata. Se poate intampla ca dupa 10-20 de ani de plata a primelor, suma pe care asiguratul sau mostenitorii acestuia o vor primi la expirarea contractului sa fie nesemnificativa. De aceea, o astfel de clauza este importanta pentru a tine pas cu inflatia si pentru asigurarea unui raport constant intre suma platita de asigurat sub forma primelor de asigurare si suma asigurata primita de beneficiar.

Multi asiguratori includ aceasta clauza in polita de baza, dar trebuie sa fim atenti la contractele care nu contin protectia impotriva inflatiei. Aceasta se aplica doar in cazul in care primele sunt platite esalonat, (lunar, trimestrial, anual...), scopul acestei clauze suplimentare fiind cel de protejare a sumei asigurate impotriva inflatiei.

Recalcularea sau corectarea sumei asigurate se face la fiecare aniversare a politei pana la 3 sau 5 ani dinainte de expirarea contractului. Suplimentul de prima platit va fi folosit la adaugarea unei sume asigurate aditionale, calculate in functie de varsta asiguratului la momentul respectiv si a perioadei ramase pana la expirarea politei.
Nu doar suma asigurata va fi influentata de aceasta clauza ci si primele platite de asigurat, pentru polita de baza si alte clauze suplimentare. Suma asigurata va creste corespunzator acestora astfel incat raportul dintre primele platite dealungul anilor si suma asigurata primita la expirarea politei sa fie cat mai apropiat de cel de la semnarea contractului.
Pentru a elimina riscurile aferente unei rate fluctuante ale inflatiei, unii asiguratori accepta calcularea sumelor asigurate si a primei platite intr-o valuta stabila, de larga circulatie internationala, precum Euro.