Consultanta Clienti
0729-384123
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Cat costa asigurarea de viata?
Asigurarea de viata este un angajament pe termen lung, si costul acesteia poate fi discutat pe larg cu agentul sau brokerul de asigurare. Trebuie avut in vedere scopul incheierii unei astfel de asigurari, care poate fi pentru protectia familiei in caz de deces, in acest caz trebuie luata in considerare la cat trebuie sa se ridice suma asigurata pentru a inlesni viata familiei in cazul evenimentului asigurat.

Un alt scop ar fi crearea unui fond pentru educatia copiilor sau pentru casatoria acestora, sau asigurarea unor venituri suplimentare pentru perioada pensionarii. Trebuie sa avem in vedere atat suma pe care dorim sa o primim la incheierea valabilitatii politei precum si primele platite. Inaintea achizitionarii unei polite de asigurare de viata trebuie sa facem un mic calcul in vederea stabiliri sumei pe care o putem plati ca prima lunara. Chiar daca primele de asigurare vor fi platite semestrial sau anual, este recomandat sa aflam intai cat putem pune deoparte in fiecare luna pentru aceasta asigurare.

Primele de asigurare sunt stabilite de catre asigurator luand in considerare factori precum: varsta, sexul starea de sanatate a asiguratului, durata contractului precum si suma asigurata dorita. Asiguratorii recomanda achizitionarea asigurarii de viata cat mai devreme, pentru tineri fiind mai ieftina pentru ca acestia de regula nu sufera de boli cronice iar reducerile de pret sunt considerabile. Profesia precum si hobbyurile asiguratului pot afecta si ele pretul primei. Un asigurat care lucreaza intr-un mediu cu risc ridicat precum si activitatiile din timpul liber care implica riscuri de accidentare (sporturi extreme de exemplu) vor ridica costul primei de asigurare.

Starea sanatatii asiguratului este de obicei determinata prin analizarea unui chestionar completat de asigurat. Incheierea unor polite de asigurare, depinzand de tipul acestora, vor necesita examinari medicale in vederea stabiliri primelor sau a conditiilor impuse de asigurator, costurile medicale sunt in general suportate de compania de asigurari.

Asadar nu se poate vorbi de un pret standard la asigurarile de viata, in primul rand fiecare societate de asigurari va avea propriile tarife si sisteme de calculare a primei de asigurare dar si datorita faptului ca acest tip de asigurare este destul de flexibila. Asiguratul poate alege dintre mai multe variante de plata, poate alege suma asigurata si durata asigurarii, dar si clauze suplimentare sau adaugarea altor tipuri de asigurare non-viata ce sunt cuprinse in pachetele oferite de unii asiguratori.