Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari de Aviatie
  • Pentru persoane fizice sau persoane juridice
  • Asigurari complete pentru toate tipurile de aeronave
  • Asigurari pentru helicopter sau avion particular
Piata asigurarilor de aviatie din Romania este destul de restransa datorita numarului redus de companii de transport aerian. Datorita raspunderilor foarte mari, se practica sistemul de reasigurare in cele mai multe cazuri reasiguratorul fiind o companie internationala.

Cumparatorii acestor polite de asigurare pot fi persoane juridice sau fizice reprezentand companii de transport aerian, cluburi aeronautice sau pur si simplu proprietari de avioane.

De regula politele se incheie acoperind “toate riscurile” cu anumite restrictii specificate in contract, o polita completa cuprinzand asigurarea aeronavei, raspunderea fata de pasageri si raspunderea fata de terti.

Principalele tipuri de asigurare aviatica :

Asigurarea aeronavei
este una din componentele asigurarii de aviatie prin care se asigura aeronava pentru pierdere totala sau partiala si pentru avarii la corpul aeronavei, parti componente si echipamente. Datorata caracterului international al asigurarilor si reasigurarilor de aviatie, exista o practica relativ uniforma, neexistand mari diferentieri intre ofertele si acoperirile asiguratorilor.

Asigurarea de raspundere fata de terti se poate incheia la sumele declarate de asigurat pentru pasageri, bagaje, marfa transportata precum si pagube provocate tertilor.

In categoria de “terti” sunt incluse persoane aflate la sol, ocupantii, bagajele, marfa altei aeronave cu care a interferat cea a asiguratului. Exclusi din aceasta categorie sunt angajatii asiguratului si subcontractantii acestuia aflati in exercitarea serviciului, ocupantii aeronavei asigurate si daunele asupra bunurilor apartinand asiguratului.

Asigurarea de accident de aviatie acopera riscurile de accident si cheltuielile de judecata legate de acesta in limitele stabilite in polita. Accidentul este definit de obicei in polita de asigurare drept un eveniment neasteptat, neobisnuit si cu o sursa exterioara pasagerului. Acesta trebuie sa se petreaca intre momentul imbarcarii pe aeronava si cel al debarcarii.

Asigurarea de raspundere a producatorului se refera atat la aeronava ca intreg cat si la partile componente produse si incorporate. Excluderile tipice se refera la raspunderea fata de personalul angajat, raspundere contractuala, pierderi sau distrugeri de bunuri aflate sub custodia asiguratului.

Asigurarea de raspundere pentru pasageri si bagajele acestora este reglementata prin Conventia pentru unificarea unor reguli cu privire la transportul aerian international de la Varsovia (12 oct. 1929 ). In urma acesteia limita despagubiri pentru pasageri este stabilita in biletul de calatorie.

Asigurarea pentru pierdere a licentei se poate incheia pentru profesionistii care prin domeniul lor de activitate au nevoie de licenta (piloti, instructori de zbor, controlori de trafic aerian). Exista riscul ca pe baze medicale sau de alta natura, aceasta licenta sa nu fie reinnoita, sa fie suspendata sau retrasa, astfel polita individuala incheiata pe o perioada de timp determinata va stabili o suma platibila in cazul evenimentului asigurat.