Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari agricole
  • Pentru culturi agricole, animale si stupi de albine
  • Protectie impotriva incendiilor, bolilor specifice si altele
  • Preturi flexibile
  • Societati agreate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor
Acest tip de asigurare este destinat persoanelor fizice sau juridice care detin culturi agricole, vii sau livezi, dar si animale, pasari, pesti sau stupi de albine, care doresc protejarea acestora. Asigurarile agricole pot fi practicate de societatile de asigurare doar daca sunt agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Orice tip de cultura agricola se poate asigura, cereale, plante medicinale, cartofi si legume, rodul pomilor fructiferi, ai vitei de vie si hamei, culturi din sere, solarii si rasadnite, plante ornamentale si decorative, se pot asigura pentru riscuri ca: incendiu, inghet, ploi torentiale sau furtuni, alunecari sau surpari de teren precum si efectele directe ale acestora. De regula despagubirile se vor acorda in functie de gradul de distrugere (total sau partial) si in functie de acoperirea politei (costurilor de productie sau a valorii produselor).

In cadrul asigurarilor pentru animale se pot asigura bovine si bubaline, ovine si caprine, cabaline si catari, porcine, pasari, familii de albine si altele. Suma asigurata ca si primele de asigurare vor depinde de la un tip de animal la altul, vor fi influentate de rasa si valoarea pe piata a animalului, de riscurile asigurate si de scopul cresterii animalului (animalele crescute pentru sacrificare de exemplu, pot fi asigurate pentru valoarea carnii in viu la un animal de marime medie). Se va despagubi moartea animalelor cauzata de accidente sau boli, precum si datorita sacrificarii dispuse de veterinari autorizati in cazul unei boli cu pericol de raspandire la alte animale sau cazuri asemanatoare. De regula se acopera riscurile de accident sau deces provocat de incendii, traznet, cutremure, furtuna, viscol, alunecari sau prabusiride teren, inundatii, atacul altor animale (serpi, caini turbati, insecte veninoase, s.a.), inec, asfixiere, caderea animalului sau a unor corpuri pe animal, s.a..

Orice persoana fizica sau juridica din Romania care detine familii de albine cu un numar anume definit de asiguratori, de rame si familii de albine, poate cumpara aceasta asigurare ca supliment al unei polite standard de asigurare agricola sau ca polita individuala sub denumirea de asigurare a familiilor de albine. Se acopera riscurile de pieire a albinelor ca urmare a bolilor sau a accidentelor. Suma asigurata va fi calculata ca produs dintre numarul familiilor de albine detinut, numarul de kilograme de miere produs pe familie de albine si pretul kilogramului de miere din sortimentul produs.