Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Ce este o pensie privata?
  • Program de economisire si capitalizare
  • Venituri suplimentare pentru batranete
  • Pensii private facultative
Pensia privata (sau renta viagera), este un contract de asigurare de viata, care protejeaza urmasii in caz de deces, sau asiguratul in cazul in care este in viata in momentul expirarii contractului de asigurare.

Este un program de economisire si capitalizare pentru a obtine o pensie suplimentara celei de stat.

Haideti sa incepem cu cateva intrebari simple, realiste, dar la care din pacate prea putini ne gandim. V-ati intrebat vreodata:
  • Cum va fi viata ta peste 20-30 de ani, sau la varsta pensionarii?
  • Cati bani cheltuim lunar pe toate nimicurile?
  • Puteti economisii lunar o anumita suma de bani? (de obicei nimic, chiar daca se fac ceva economii, tot timpul apare ceva, se strica televizorul, masina de spalat, se imbolnaveste un membru al familiei, si atunci se duc acele mici economii pe care incercati sa le faceti).
Ce-mi trebuie mie o asigurare de viata, sau o pensie privata? (se-ntreaba unii). Doar sunt tanar, sanatos, am un serviciu bine platit, imi merge din ce in ce mai bine. Acesta este cel mai frecvent raspuns dat de cei care sunt intrebati de o astfel de renta viagera.

Haideti sa va dam noi un sfat: a nu planifica succesul, este echivalent cu a planifica insuccesul!!

V-ati gandit, sau mai bine zis stiti ceea ce va ofera ziua de maine, ca sa nu mai vorbim de viitorul indepartat? Chiar daca acum, in prezent sunteti sanatosi, multumiti de ceea ce faceti, nu sunteti nemuritori, nici feriti de accidente, starea de sanatate s-ar putea agrava rapid. Transformandu-va dintr-o persoana activa, intr-una neasigurabila. De aici ar putea incepe cu adevarat problemele. Daca esti bolnav, nu poti lucra, deci nu produci bani, in timp, ajungand intr-un impas financiar, medicamentele si tratamentele fiind costisitoare.

V-ati intrebat vreodata de ce, sau mai bine spus cum isi permit pensionarii din alte tari, sa mearga in concedii, sa viziteze alte tari, sa nu-si faca griji pentru ziua de maine? Va spunem noi de ce: in Europa, si S.U.A., 90% din populatie are o astfel de pensie privata. Credeti ca aceste zeci de milioane de oameni nu stiu ce fac? La noi in tara, din pacate unui pensionar nu-i ajung banii nici macar pentru a-si asigura strictul necesar de medicamente. Ca sa nu mai amintim de restul cheltuielilor!

Stiati ca exista persoane care ar dori sa incheie o astfel de asigurare, dar din diverse motive nu o mai pot face? Aceste motive de neasigurabilitate sunt de cele mai multe ori de ordin medical sau din cauza varstei inaintate. Nimeni nu stie cat si mai ales cum vom trai peste un anumit numar de ani. Poate va fi foarte bine, vom avea tot ceea ce ne-am dorit, ce am visat, si de ce nu, ceea ce ne-am propus sa avem dupa acei multi ani de munca. De ce sa nu ne traim si noi, romanii ce-a de-a doua parte a vietii, asemeni celor din Occident.

Pensia privata este ceea ce in tarile mai dezvoltate s-ar cataloga ca fiind ceva indispensabil, atat pentru prezent cat si pentru viitor.