Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea medicala pentru calatorie a celor peste 80 de ani.

rca-ieftin.ro%20

De multe ori, cetatenii romani care muncesc in strainatate doresc sa isi duca rudele aflate la noi in tara in vizita peste hotare. Ce faceti insa daca companiile de asigurari refuza intocmirea unei polite de sanatate pentru o persoana de peste 80 de ani, avand in vedere ca multi asiguratori nu accepta in asigurare persoane de peste 70-75 de ani.

De ce se intampla acest fapt? Companiile de asigurari gandesc in termeni statistici. V-ati gandit vreodata cum calculeaza aceste firme cat va trebui sa platiti ca prima suplimentara in cazul in care suferiti de o anumita afectiune, pentru a fi acceptati in asigurare? Ei bine, la fel functioneaza sistemul si in cazul persoanelor trecute peste o anumita varsta, doar ca in cazul lor, incidenta unor evenimente asigurate precum si costul despagubirilor este prea mare, astfel incat firmele de asigurari refuza incheierea de polite.

De unde vin acest costuri mai mari? In primul rand, odata cu inaintarea in varsta, orice accident poate avea consecinte grave si va necesita mai multe zile de ingrijiri medicale in spital ori ambulatorii. In plus, cresc sansele de a avea nevoie de o interventie chirurgicala si nu in ultimul rand, chiar de deces.

Sunt deci companiile de asigurari discriminatoare? Nu, doar ca dupa o anumita varsta incidenta problemelor de sanatate este atat de mare incat pentru aceste firme nu mai devine profitabil sa incheie asigurari de sanatate celor de varsta a III-a.

Exista insa si exceptii, adica firme de asigurari la care va puteti asigura chiar si daca varsta este de peste 80 de ani? Da, din fericire, exista o companie care merge pana la varsta de 85 de ani. Este vorba de Omniasig, persoane intre varstele 80 si 85 de ani pot fi asigurate cu acordul administratiei centrale. Plata primei insa se face in functie de mai multi factori, faptul ca asiguratul are o varsta inaintata ar putea duce la cresterea pretului, iar existenta unor boli sau a unei stari a sanatatii precare, pot duce la refuzul asigurarii.

Asigurarea medicala de calatorie acopera in principiu aceleasi riscuri cu mici diferente de la un asigurator la altul:
  • tratamentul ambulatoriu
  • medicamente prescrise de medicul avizat
  • spitalizarea in institutia recunoscuta si recomandata de compania de asigurari
  • interventii chirurgicale in caz de urgenta
  • cheltuieli de transport
  • tratament stomatologic de urgenta pana in limitele de despagubire inscrise in polita de asigurare
  • repatrierea
Retineti insa ca firma de asigurari lucreaza cu o anumita retea de spitale, astfel incat dupa producerea evenimentului asigurat va trebui sa contactati asiguratorul din Romania pentru a primi lista cu unitatile spitalicesti sau clinicile agreate.